Zo eenvoudig maar zo lekker: pindarotsjes! Ze zijn er in de supermarkt in vegan versie verkrijgbaar in de smaak puur van het Jumbo huismerk. Lekker, maar eerlijk? Ik vind ze vaak zo massief. Liever maak ik ze zelf en dan wat platter, letterlijk makkelijker te behappen. En natuurlijk is het grote voordeel dat je het helemaal naar je eigen smaak kunt maken, zo koos ik deze keer voor pure chocolade met sinaasappelsmaak. In dit artikel deel ik nog een paar andere lekkere combinaties.
Chocolade in puur-sinaasappelsmaak
Je moet ervan houden, maar ik ben er dol op: de combinatie van pure chocolade en sinaasappel. Zowel Lidl als Aldi hebben heel lekkere en betaalbare repen hiervan, allebei met heel kleine stukjes amandel erdoor. Heerlijk om zo te eten maar nog lekkerder om deze pindarotsjes mee te maken.
Nog meer ideetjes voor vegan pindarotsjes
- Witte chocoladerotsjes met vegan witte chocolade (bijvoorbeeld Jumbo en iChoc)
- Raffaelo chocoladerotsjes met vegan witte chocolade (bijvoorbeeld Jumbo en iChoc) met geraspte kokos erover
- Studentenhaver chocoladerotsjes met vegan melkchocolade of pure chocolade en rozijnen (bijvoorbeeld Jumbo huismerk of Hands off my Chocolate)
- Reese’s peanut butter cups chocoladerotsjes met met vegan melkchocolade of pure chocolade en pindakaas
Bewaar de chocoladerotsjes in een afgesloten vershouddoos in de koelkast!
Vegan chocoladerotsjes met sinaasappelsmaak
- Genoeg voor: ongeveer 20 stuks 1x
Ingrediënten
- 250 gram ongezouten pinda’s
- 1 reep vegan puur-sinaasappelsmaak (Aldi of Lidl)
- 1 theelepel kokosolie
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade au bain marie, oftewel in een hittebestendige kom boven een pan kokend water.
- Smelt de kokosolie mee.
- Voeg de pinda’s toe aan de gesmolten chocolade.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hoopjes van het mengsel op het bakpapier, ongeveer 1 eetlepel per stuk.
- Zet in de koelkast tot de chocolade hard is.
- Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.
geen reacties