Witte kool pizza’s

Je hebt vast wel eens van steaks van witte kool gehoord. Hartstikke lekker en gezond en heel makkelijk om te maken zoals je hier al kon zien! Dit keer maakte ik er pizza’s van door ze te beleggen met onder andere plantaardige kaas en vegan chorizo.

Afdrukken

Witte kool pizza’s

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 witte kool
  • ongeveer 60 ml. olijfolie
  • gedroogde kruiden naar smaak zoals oregano en chili
  • 6 eetlepels pizza- of pastasaus
  • handje plantaardige geraspte kaas
  • toppings naar keuze zoals vegan chorizo, olijven, paprika en kastanjechampignons

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm. Laat de onderkant van de stronk er aan zitten, zodat het niet uit elkaar valt.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de olijfolie met de gedroogde kruiden naar smaak en verdeel dit mengsel aan beide kanten van de plakken kool.
  • Leg dan de plakken op het bakpapier en bak ongeveer 30 minuten in de oven tot de plakken beginnen te kleuren.
  • Bak intussen de vegan chorizo als je die gebruikt en snij vervolgens in plakjes.
  • Haal de bakplaat uit de oven en beleg de plakken met de pizza- of pastasaus.
  • Beleg vervolgens met de vegan geraspte kaas en toppings naar keuze en bak nog zo’n 5 minuten in de oven tot de vegan geraspte kaas is gesmolten.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star