Rode linzen omelet

Een poosje geleden heb ik roze linzen wraps ontdekt. Die zijn zo makkelijk om te maken en zo superlekker. Het enige dat je nodig hebt zijn gedroogde rode linzen en water of groentebouillon. Even pureren, bakken als pannenkoekjes en klaar! Toen er laatst eentje wat dikker was uitgevallen bedacht ik me hoeveel dit weg had van de textuur van omelet. Wat nu als ik er een vegan omelet van probeer te maken? Ik ging aan de slag en het resultaat was zo lekker, absoluut voor herhaling vatbaar!

Gedroogde rode linzen

Let op: dit recept lukt alleen met gedroogde rode linzen. Dus niet met groene of bruine linzen of linzen uit zak of blik.

Beslag

Neem hier wel even de tijd voor, want de linzen moeten eerst minimaal 4 uur weken in het water of groentebouillon. Dit recept is het basisrecept dat op veel websites vermeld staat zoals hier op de website van Albert Heijn.

Kala namak

Onmisbaar om plantaardig ei te maken is kala namak, oftewel zwart zout. Dit heeft een zwavelachtige geur en smaak die precies lijkt op dat van ei. Je kunt het kopen in toko’s en sommige biologische supermarkten en natuurlijk online. Lees er hier meer over en kijk onderaan de pagina voor wat je er allemaal nog meer mee kunt maken!

Kurkuma

Kurkuma, ook wel turmeric of geelwortel genoemd zorgt voor een gele kleur.

Afdrukken

Rode linzen omelet

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 150 gram rode linzen
  • 350 ml. groentebouillon
  • 1/2 theelepel kala namak
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • olie, om te bakken

Bereidingswijze

  • Doe de linzen met de groentebouillon in een kom, dek het af en laat minimaal 4 uur weken.
  • Doe de linzen met de groentebouillon, kala namak en kurkuma in een blender en meng tot een glad beslag.
  • Verhit wat olie in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag op hoog vuur en schep er ongeveer een soeplepel met beslag in. Maak de ‘omelet’ zo dun of dik als je wil.  Bak de omelet aan beide kanten tot ze droog en lichtbruin zijn en herhaal dit tot het beslag op is.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Laura

    Heeeeeerlijk, dit smaakt echt naar een gebakken ei!!!

    25 mei 2023 at 20:48
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star