Geen vlaaitjes maar supersnelle vegan taartjes met plantaardige vla. Ik noem ze vlaatjes! En ze zijn zo lekker. Met slechts 4 ingrediënten en korte bereidingstijd.
Bodem van koekjes
De bodem van deze vlaatjes maak je van gesmolten plantaardige boter en koekjes. Je kunt kiezen voor ieder vegan koekje die je wil, deze keer koos ik de 0% suiker digestives van het huismerk van Albert Heijn.
Maar je zou ook kunnen kiezen voor bijvoorbeeld:
- Lotus speculoos
- Oreo’s (ondanks de broodjes aap op internet zijn deze echt vegan, de Original en de meeste andere soorten ook!)
- Nizza kokos biscuits
- Nizza kaneel biscuits
Mini quiche vormpjes
Voor deze taartjes heb je mini quiche vormpjes nodig, liefst met losse bodem. Deze kun je bij winkels zoals HEMA kopen.
Vlaatjes (4 ingrediënten!)
- Genoeg voor: 3 stuks 1x
Ingrediënten
Scale
- 100 gram vegan biscuits naar keuze
- 50 gram plantaardige boter
- 6 eetlepels plantaardige vanille vla (bijvoorbeeld van Alpro)
- 6 verse aardbeien
Bereidingswijze
- Smelt de plantaardige boter en laat iets afkoelen.
- Doe de biscuits in een stevige plastic zak en sla met een deegroller of lege wijnfles tot grove kruimels.
- Voeg de gesmolten plantaardige boter toe en meng.
- Verdeel het mengsel over de 3 mini quiche vormpjes en druk goed aan met je vingers.
- Zet een half uurtje in de koelkast.
- Verdeel de plantaardige vanille vla en in plakjes gesneden aardbeien over de bodems en serveer.
geen reacties