No-bake rode bietenbrownies

Huh? Rode bieten in brownies? Jazeker: voor een iets gezondere versie van deze populaire lekkernij leent deze groente zich heel goed om voor smeuïgheid te zorgen en het voorkomt dat de brownies uitdrogen. Daarnaast heb je minder suiker en olie of boter nodig, dus win win! En oh ja: de oven mag uitblijven, want deze hoeven alleen een uurtje hard te worden in de vriezer!

Proef je de biet? Waarschijnlijk alleen als je het weet en door de rode kleur verraadt het zich natuurljk. Maar als je deze blind proeft zonder dat je weet dat er bieten zijn gebruikt, vraag ik me echt af of je het zou herkennen. Aanrader om echt eens te proberen! Dit recept komt uit het boek Veggie desserts+cakes, carrotcake and beyond van Kate Hackworthy.

Ingrediënten
200 gram gekookte rode bieten (ik gebruikte de bieten die je in een vacuumverpakking op de groenteafdeling in de supermarkt kunt vinden)
150 gram dadels
150 gram havermout
215 gram gemengde zaden: lijnzaad, pompoenpitten, zonnebloempitten en chiazaadjes
3 tablespoons kokosolie
1/2 teaspoon vanille extract
olie, om in te vetten
1 tablespoon pompoenpitten om te garneren

Benodigdheden
vierkant bakblik van 20 cm. x 20 cm.
keukenmachine

Bereidingswijze
Laat de dadels in warm water weken voor een minuut of 10 en giet ze af. Meng de bieten, dadels, havermout, de helft van de zaden en de kokosolie in een keukenmachine tot een dikke, goed gemengde puree. Voeg dan de overige zaden toe en schep er door heen. Vet het bakblik in en bekleed met een stukje bakpapier. Schep het mengsel in het blik en strijk glad. Verdeel de pompoempitten er over en zet een uur in de vriezer. Snij in vierkantjes en bewaar deze in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer