Vegan gehakt van zwarte bonen en walnoten

Ik heb toch weer zo’n toffe vegan ontdekking gedaan: zelfgemaakt plantaardig gehakt! Vega gehakt is iets dat ik best vaak gebruik. Meestal door de pastasaus zoals hier, maar ook voor gerechten als deze bapao. Niks mis met vega gehakt uit de supermarkt, maar het is best prijzig. Ik heb nu verschillende versies ontdekt om het zelf te maken en ben begonnen met deze, die ik nóg simpeler heb gemaakt. Hee, koken is leuk maar wanneer er shortcuts zijn ga ik die zeker niet uit de weg én deze zelfgemaakte versie is een stuk voordeliger. Ik maakte dit gehakt in een minuut of 20 en ben helemaal enthousiast: wat lekker en wat een goeie structuur! Je schijnt het ook goed in te kunnen vriezen, dat moet ik zelf nog ondervinden. Goed, laten we beginnen met deze fingerlickin’ versie nummer 1! 

Ingrediënten
1 blik zwarte bonen van 400 gram
ongeveer 100 gram walnoten
olie om in te bakken
water

Benodigdheden
keukenmachine
koeken- of hapjespan
houten pollepel

Bereidingswijze
Spoel de zwarte bonen af en laat uitlekken. Meng de samen met de walnoten in de keukenmachine. Niet helemaal glad: er mogen nog best wat stukjes in zitten. Verhit wat olie in de pan en schep het mengsel er in. Het is nu een zachte massa, maar door het bakken krijgt het een stevigere structuur. Laat het mengsel een paar minuten op hoog vuur bakken, voeg een scheutje water toe en breek het dan in kleine stukjes met de pollepel. Blijf roeren tot de stukjes donker van kleur worden en voeg eventueel nog wat water toe als het te droog wordt. Bereid het gehakt dan verder zoals je normaal zou doen.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer