Vegan ei: 10 lekkere recepten

Als veganist eet ik uiteraard geen eieren, maar ik kon vroeger altijd wel erg genieten van een eitje. Gekookt, gebakken, gevuld of roerei: ik vond het allemaal heerlijk. Gelukkig hoef ik de smaak niet te missen, want door het gebruik van de juiste ingrediënten kun je de smaak en geur van ei heel goed nabootsen! In de bijna 4 jaar dat ik nu veganist ben heb ik veel geëxperimenteerd met plantaardige variaties van ei. In dit artikel laat ik je 10 heerlijke recepten zien, nog net op tijd voor Pasen. Egg-cellent! Enne, zoek je eitjes van chocolade? Die zette ik hier op een rij voor je!

Kala namak

Een onmisbaar ingrediënten bij het nabootsen van ei is kala namak, ook wel zwart zout genoemd. Dit is een zwavelachtig zout dat meestal roze of grijs gekleurd is en gerechten de typische smaak en geur geeft. Je kunt het kopen in toko’s, sommige biologische supermarkten zoals Ekoplaza en natuurlijk online. Lees er hier meer over!

Vegan ei in gerechten

Om ei te vervangen is het belangrijk om te bepalen of je de functie of werkelijk de smaak en geur van ei wil nabootsen. Wil je bijvoorbeeld een cake bakken zonder ei, dan kun je bijvoorbeeld appelmoes gebruiken. Kijk hier voor een lijst met ingrediënten om ei te vervangen.

Tien lekkere gerechten met vegan ei – klik op de foto’s om de recepten te bekijken

1. Eiersalade

Een favoriet die ik regelmatig maak: vegan eiersalade. In een handomdraai klaar!

Ook lekker in een pitabroodje:

Of op een wafel!

2. Vegan gekookte eieren


Lekker op een bolletje met plantaardige Filet Americain


Of om een Russisch slaatje mee te garneren

3. Vegan gebakken ei

4. Vegan gevulde eieren op 3 manieren


5. Tofu omelet

6. Vegan quiche


7. No Egg Muffin 2 variaties


8. Avocado toast met scrambled tofu


9. Witte asperges met alles er op en eraan, the vegan way!


10. Amerikaans ontbijt

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer