Afdrukken

Vegan poffertjes

5 van1 beoordelingen

Ingrediënten

Scale
  • 400 gram bloem
  • snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 400 ml. plantaardige melk
  • 120 gram appelmoes

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem boven een kom en meng dit met het zout en bakpoeder.
  • Voeg de appelmoes toe en giet beetje bij beetje de plantaardige melk erbij.
  • Vet de poffertjespan of plaat in en verdeel het beslag over de kuiltjes. Bak de poffertjes aan beide kanten goudbruin.
  • Lekker met een klontje plantaardige boter en poedersuiker.

Notities

Meng voor de matcha poffertjes 1 theelepel matcha poeder door het beslag en voor de cacao poffertjes 1 eetlepel cacaopoeder.

Trefwoorden: poffertjes, Hollandse keuken, vegan, veganistisch, matcha, cacao