Plantaardige snickers recept + video

Missen is een groot woord, maar als ik dan een candybar moet kiezen waar ik wel eens trek in heb sinds ik veganist ben dan is dat Snickers. Een stevige reep met pinda’s, caramel en chocolade… heerlijk! Ik maakte een versie die, eerlijk waar: mijn trek ernaar stilt!

Bitesize receptvideo’s

Hoe je ze maakt laat ik je zien in de eerste video van een nieuwe serie op mijn YouTube kanaal genaamd Bitesize receptvideo’s. Dat zijn video’s van maximaal 5 minuten waar ik allerlei vegan lekkers voorbij zal laten komen. Deze plantaardige Snickers zijn dus de eerste. En vergeet je niet te abonneren op Wat eet je dan wel op YouTube! 🙂

Afdrukken

Plantaardige snickers

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 • Auteur: Suzanne
 • Genoeg voor: 6 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
 • 6 medjool dadels
 • handje ongezouten pinda’s
 • cacaopoeder
 • 1 eetlepel maple syrup
 • 1 eetlepel tahin (sesampasta)

Bereidingswijze

 • Snij de dadels over de lengte in en verwijder de pitten en eventuele harde uiteinden.
 • Vul de dadels met pinda’s, druk goed aan.
 • Bestrooi met een beetje cacaopoeder.
 • Meng de maple syrup met de tahin tot een egale caramel.
 • Verdeel de caramel over de pinda’s.
 • Bestrooi met nog wat cacao.
 • Leg de dadels in een met bakpapier bekleed diepvriesdoosje en zet minimaal een uur in de vriezer.
 • Enjoy! Ik bewaar ze ook in de vriezer. Je kunt ze direct eten!
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

 • Reply Anna

  Erg lekker. Volgende keer doe ik er iets meer nootjes in. Nog lekkerder en zo klaar.

  9 augustus 2020 at 20:16
 • reageer

  Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star