Gebakken aardappelen met vegan bacon en ui

Je moet er even de tijd voor nemen, maar dan heb je ook wat: zalige gebakken aardappelen met hartige vegan bacon en ui. Hier zul je niet snel left-overs van over houden! 🙂

Vegan bacon

De vegan bacon die ik hiervoor gebruikte is zelfgemaakte op basis van rijstvellen. De bacon is van zichzelf al heerlijk als snack, maar smaakt ook fantastisch bij gebakken aardappelen. Het recept kun je hier vinden. De bacon kun je al een paar dagen van tevoren maken!

Aardappelen

Ook de aardappelen kun je al van te voren koken, of gebruik gekookte aardappelen die van een andere maaltijd overhoudt. Ik nam hiervoor iets kruimige aardappelen.

Afdrukken

Gebakken aardappelen met vegan bacon en ui

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 3 - 4 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • 800 gram iets kruimige aardappelen
  • zout
  • olie, om te bakken
  • 75 gram plantaardige boter of margarine
  • vegan bacon naar dit recept, hoeveelheid naar smaak
  • 1 ui, gesnipperd

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze in water met wat zout in 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en laat ze in de pan volledig afkoelen.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak hier in de fijngesnipperde ui een aantal minuten tot het begint te kleuren.
  • Knip de vegan bacon in kleine stukjes (dit gaat beter dan snijden met een mes) en voeg toe aan aan de ui en bak deze een minuutje mee.
  • Haal de ui en vegan bacon uit de pan en zet apart.
  • Snij de afgekoelde gekookte aardappelen in bitesize stukjes.
  • Veeg de koekenpan schoon en laat de plantaardige boter of margarine smelten.
  • Bak de aardappeltjes aan beide kanten goudbruin op een laag vuur, schep regelmatig om.
  • Voeg de laatste minuut de ui en stukjes vegan bacon toe en verwarm mee.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer