Afdrukken

Gebakken aardappelen met vegan bacon en ui

Ingrediënten

Scale
  • 800 gram iets kruimige aardappelen
  • zout
  • olie, om te bakken
  • 75 gram plantaardige boter of margarine
  • vegan bacon naar dit recept, hoeveelheid naar smaak
  • 1 ui, gesnipperd

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze in water met wat zout in 20 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en laat ze in de pan volledig afkoelen.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak hier in de fijngesnipperde ui een aantal minuten tot het begint te kleuren.
  • Knip de vegan bacon in kleine stukjes (dit gaat beter dan snijden met een mes) en voeg toe aan aan de ui en bak deze een minuutje mee.
  • Haal de ui en vegan bacon uit de pan en zet apart.
  • Snij de afgekoelde gekookte aardappelen in bitesize stukjes.
  • Veeg de koekenpan schoon en laat de plantaardige boter of margarine smelten.
  • Bak de aardappeltjes aan beide kanten goudbruin op een laag vuur, schep regelmatig om.
  • Voeg de laatste minuut de ui en stukjes vegan bacon toe en verwarm mee.