Gebakken aardappelen met vegan bacon en ui
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 3 - 4 personen 1x
- 800 gram iets kruimige aardappelen
- zout
- olie, om te bakken
- 75 gram plantaardige boter of margarine
- vegan bacon naar dit recept, hoeveelheid naar smaak
- 1 ui, gesnipperd
- Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en kook ze in water met wat zout in 20 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en laat ze in de pan volledig afkoelen.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak hier in de fijngesnipperde ui een aantal minuten tot het begint te kleuren.
- Knip de vegan bacon in kleine stukjes (dit gaat beter dan snijden met een mes) en voeg toe aan aan de ui en bak deze een minuutje mee.
- Haal de ui en vegan bacon uit de pan en zet apart.
- Snij de afgekoelde gekookte aardappelen in bitesize stukjes.
- Veeg de koekenpan schoon en laat de plantaardige boter of margarine smelten.
- Bak de aardappeltjes aan beide kanten goudbruin op een laag vuur, schep regelmatig om.
- Voeg de laatste minuut de ui en stukjes vegan bacon toe en verwarm mee.