Speculoos rolls met kaneelglazuur

Het is september: mijn favoriete maand van het jaar! Ik geniet van die voelbare overgang van de zomer naar de herfst. Wat mij betreft zijn kaneelbroodjes, oftewel cinnamon rolls één van dé herfst lekkernijen. Deze keer maakte ik ze met een twist: in plaats van boter, suiker en kaneel vulde ik ze met speculoos en pecans. Na het bakken nog wat kaneelglazuur en het resultaat is zeer geslaagd!

Snelle versie

Deze versie is ook een snelle: in plaats van met bloem (wat ook heel lekker is) maakte ik ze dit keer met een rol koelvers bladerdeeg. Deze speculoos rolletjes heb je daardoor in no time gemaakt!

Afdrukken

Speculoos rolls met kaneel glazuur

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 16 stuks 1x

Ingrediënten

Scale

Speculoos rolls

  • 1 rol koelvers bladerdeeg, zie notities
  • 200 gram speculoos
  • 50 gram pecans, in kleine stukjes gehakt
  • 1 theelepel kaneel
  • enkele speculoos koekjes, ter decoratie

kaneel glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels plantaardige melk, bijvoorbeeld havermelk
  • 1 theelepel gemalen kaneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit en verdeel de speculoos erover.
  • Verdeel vervolgens de pecans en het kaneel erover.
  • Rol het bladerdeeg op vanaf de brede kant.
  • Snij in gelijke stukken en leg deze op een met bakpapier of siliconen bakvel beklede bakplaat.
  • Bak de speculoos rolls in 15 á 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin kleuren.
  • Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met de plantaardige melk en de gemalen kaneel.
  • Verdeel het glazuur over de speculoos rolls met een vork of met een spuitzakje.
  • Decoreer met stukjes speculoos koekjes.
  • Enkele dagen houdbaar in een goed afgesloten bewaardoos.

Notities

  • Let op dat er in het bladerdeeg geen roomboter zit. Het meeste koelverse bladerdeeg is vegan, zoals het bladerdeeg van het huismerk van AH. Kijk hier voor een lijst met vegan soorten.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

  • Reply Petra

    Kan ik ook gewoon de kleine bladerdeeg doen er zit 10 stuks in de pak

    4 september 2020 at 16:11
    • Reply Suzanne

      Dat zou wel lukken denk ik! Eerst iets laten ontdooien, de plakjes laten overlappen en uitrollen tot 1 langwerpige lap bladerdeeg of per stuk beleggen en oprollen!

      4 september 2020 at 16:38
      • Reply Dunja

        Welke speculoos koeken zijn dat?

        25 oktober 2020 at 17:24
        • Reply Suzanne

          Speculoos van het merk Lotus, de originele. 😉

          26 oktober 2020 at 11:52

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star