Afdrukken

Speculoos rolls met kaneel glazuur

Ingrediënten

Scale

Speculoos rolls

  • 1 rol koelvers bladerdeeg, zie notities
  • 200 gram speculoos
  • 50 gram pecans, in kleine stukjes gehakt
  • 1 theelepel kaneel
  • enkele speculoos koekjes, ter decoratie

kaneel glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels plantaardige melk, bijvoorbeeld havermelk
  • 1 theelepel gemalen kaneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit en verdeel de speculoos erover.
  • Verdeel vervolgens de pecans en het kaneel erover.
  • Rol het bladerdeeg op vanaf de brede kant.
  • Snij in gelijke stukken en leg deze op een met bakpapier of siliconen bakvel beklede bakplaat.
  • Bak de speculoos rolls in 15 á 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin kleuren.
  • Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met de plantaardige melk en de gemalen kaneel.
  • Verdeel het glazuur over de speculoos rolls met een vork of met een spuitzakje.
  • Decoreer met stukjes speculoos koekjes.
  • Enkele dagen houdbaar in een goed afgesloten bewaardoos.

Notities

  • Let op dat er in het bladerdeeg geen roomboter zit. Het meeste koelverse bladerdeeg is vegan, zoals het bladerdeeg van het huismerk van AH. Kijk hier voor een lijst met vegan soorten.