Pumpkin spiced bananenbrood

Of eigenlijk is het meer een cake te noemen. Hoe dan ook: hartstikke lekker! Het is een twist van het recept voor bananenbrood met walnoten dat al een paar jaar op de website staat en ik heel vaak gemaakt heb.

Pumpkin spice mix

Deze kruidige mix van specerijen maak je heel eenvoudig zelf, daarvoor vind je het recept hier. Wat je er naast het bananenbrood mee kunt maken? Kijk onderaan deze pagina!

Afdrukken

Pumpkin spiced bananenbrood

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 180 gram bloem
  • 2 teaspoons pumpkin spice mix
  • 1/3 teaspoon baking soda
  • 1/2 teaspoon bakpoeder
  • 3 rijpe bananen
  • 75 ml. olijfolie
  • 75 ml. plantaardige melk, bijvoorbeeld havermelk
  • 100 gram (riet)suiker
  • 1 teaspoon citroensap
  • handje walnoten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Doe de bloem, kaneel, baking soda, bakpoeder en pumpkin spice in een grote kom en meng.
  • Doe de overige ingrediënten in een andere kom en meng goed door elkaar en voeg vervolgens toe aan het bloem mengsel.
  • Giet dit in het broodblik.
  • Bestrooi eventueel met extra grof gehakte walnoten en een beetje extra pumpkin spice mix.
  • Bak het brood voor 60 – 70 minuten.
  • Laat het eerst helemaal afkoelen voor je het aansnijdt.
  • Prima te bewaren in de koelkast!

 

Wat je nog meer met de pumpkin spice mix kunt maken zie je hieronder!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer