Afdrukken

Pumpkin spiced bananenbrood

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 180 gram bloem
  • 2 teaspoons pumpkin spice mix
  • 1/3 teaspoon baking soda
  • 1/2 teaspoon bakpoeder
  • 3 rijpe bananen
  • 75 ml. olijfolie
  • 75 ml. plantaardige melk, bijvoorbeeld havermelk
  • 100 gram (riet)suiker
  • 1 teaspoon citroensap
  • handje walnoten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Doe de bloem, kaneel, baking soda, bakpoeder en pumpkin spice in een grote kom en meng.
  • Doe de overige ingrediënten in een andere kom en meng goed door elkaar en voeg vervolgens toe aan het bloem mengsel.
  • Giet dit in het broodblik.
  • Bestrooi eventueel met extra grof gehakte walnoten en een beetje extra pumpkin spice mix.
  • Bak het brood voor 60 – 70 minuten.
  • Laat het eerst helemaal afkoelen voor je het aansnijdt.
  • Prima te bewaren in de koelkast!