Pumpkin spiced bananenbrood
- 180 gram bloem
- 2 teaspoons pumpkin spice mix
- 1/3 teaspoon baking soda
- 1/2 teaspoon bakpoeder
- 3 rijpe bananen
- 75 ml. olijfolie
- 75 ml. plantaardige melk, bijvoorbeeld havermelk
- 100 gram (riet)suiker
- 1 teaspoon citroensap
- handje walnoten
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Doe de bloem, kaneel, baking soda, bakpoeder en pumpkin spice in een grote kom en meng.
- Doe de overige ingrediënten in een andere kom en meng goed door elkaar en voeg vervolgens toe aan het bloem mengsel.
- Giet dit in het broodblik.
- Bestrooi eventueel met extra grof gehakte walnoten en een beetje extra pumpkin spice mix.
- Bak het brood voor 60 – 70 minuten.
- Laat het eerst helemaal afkoelen voor je het aansnijdt.
- Prima te bewaren in de koelkast!