Vegan appelflappen met pumpkin spice

Deze appelflappen zijn vegan, hartstikke lekker en hebben een herfstig tintje door de toegevoegde pumpkin spice! Wat een geweldige combinatie met onder andere appel, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.

Bladerdeeg

Let er wel op dat je bladerdeeg zonder roomboter kiest voor een vegan versie van de appelflappen. Het Origineel diepvriesbladerdeeg van Koopmans en origineel van het huismerk van Albert Heijn zijn bijvoorbeeld vegan!

Pumpkin spice mix

Pumpkin spice mix kun je heel makkelijk zelf maken. Kijk hier voor het recept!

Variatietip

In plaats van appel kun je ook kleine blokjes peer gebruiken voor perenflappen.

Afdrukken

Vegan appelflappen met pumpkin spice

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 10 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 10 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 2 appels
  • 4 theelepels pumpkin spice mix
  • 6 eetlepels suiker
  • 75 gram rozijnen
  • een beetje plantaardige melk

Bereidingswijze

  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appels in kleine blokjes.
  • Meng de blokjes appel met 2 theelepels pumpkin spice mix, 4 eetlepels suiker en de rozijnen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel het appelmengsel over de helft van de plakjes, maar laat de randen vrij.
  • Vouw het bladerdeeg dicht en duw de randen aan met een vork en leg op de bakplaat.
  • Meng de 2 theelepels pumpkin spice mix met de 2 eetlepels suiker.
  • Bestrijk de appelflappen met wat plantaardige melk en bestrooi met het suikermengsel.
  • Bak in 20 minuten goudbruin in de oven.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star