Zoete aardappelsoep met brood

Een stevige soep die perfect past bij deze tijd van het jaar. Heerlijk met dikke sneden bruin brood met plantaardige roomkaas en everything but the bagel seasoning!

Afdrukken

Zoete aardappelsoep met brood

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • 600 gram zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 200 gram winterwortels
  • scheutje olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 liter groentebouillon
  • rode chilivlokken
  • verse basilicum blaadjes
  • ongesneden bruin brood, zoals het Petit Cereales brood van AH
  • plantaardige roomkaas, bijvoorbeeld van Oatly of Violife
  • everything but the bagel seasoning naar dit recept

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken.
  • Snij de ui en wortels in stukken en doe samen met de zoete aardappel in een grote kom.
  • Voeg een scheutje olijfolie aan de groenten en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier of siliconen bakmat.
  • Bak de groenten in 35 – 40 minuten gaar.
  • Pureer de groenten in een blender of met een staafmixer.
  • Voeg de groentebouillon toe en roer goed door.
  • Garneer de soep met rode chilivlokken en blaadjes verse basilicum.
  • Lekker met volkoren brood met plantaardige roomkaas en everything but the bagel seasoning.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer