Afdrukken

Zoete aardappelsoep met brood

Scale

Ingrediƫnten

  • 600 gram zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 200 gram winterwortels
  • scheutje olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 liter groentebouillon
  • rode chilivlokken
  • verse basilicum blaadjes
  • ongesneden bruin brood, zoals het Petit Cereales brood van AH
  • plantaardige roomkaas, bijvoorbeeld van Oatly of Violife
  • everything but the bagel seasoning naar dit recept

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken.
  • Snij de ui en wortels in stukken en doe samen met de zoete aardappel in een grote kom.
  • Voeg een scheutje olijfolie aan de groenten en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier of siliconen bakmat.
  • Bak de groenten in 35 – 40 minuten gaar.
  • Pureer de groenten in een blender of met een staafmixer.
  • Voeg de groentebouillon toe en roer goed door.
  • Garneer de soep met rode chilivlokken en blaadjes verse basilicum.
  • Lekker met volkoren brood met plantaardige roomkaas en everything but the bagel seasoning.