Zoete aardappelsoep met brood
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 4 personen 1x
Scale
Ingrediƫnten
- 600 gram zoete aardappelen
- 1 ui
- 200 gram winterwortels
- scheutje olijfolie
- peper
- zout
- 1 liter groentebouillon
- rode chilivlokken
- verse basilicum blaadjes
- ongesneden bruin brood, zoals het Petit Cereales brood van AH
- plantaardige roomkaas, bijvoorbeeld van Oatly of Violife
- everything but the bagel seasoning naar dit recept
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken.
- Snij de ui en wortels in stukken en doe samen met de zoete aardappel in een grote kom.
- Voeg een scheutje olijfolie aan de groenten en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier of siliconen bakmat.
- Bak de groenten in 35 – 40 minuten gaar.
- Pureer de groenten in een blender of met een staafmixer.
- Voeg de groentebouillon toe en roer goed door.
- Garneer de soep met rode chilivlokken en blaadjes verse basilicum.
- Lekker met volkoren brood met plantaardige roomkaas en everything but the bagel seasoning.