blok Violife vegan Griekse kaas, in blokjes gesneden
6 á 8 eetlepels vloeibare tahin (sesampasta)
scheut citroensap
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de zoete aardappelen en snij in kleine blokjes. Meng de blokjes met een beetje (olijf)olie en breng op smaak met peper en zout.
Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden. Meng de spruitjes met een beetje (olijf)olie en breng op smaak met peper en zout.
Verspreid de blokjes zoete aardappel en de spruitjes over een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal.
Rooster de zoete aardappel en spruitjes ongeveer 25 – 30 minuten in de oven.
Meng de vegan Parmezaanse kaas door de spruitjes en zet nog een minuut of 2 in de oven.
Maak de spinaziesla door de spinazie te mengen met een scheut olijfolie, een klein scheutje azijn en breng op smaak met peper en zout.
Maak de couscous door de hete groentebouillon (of gekookt water) te schenken over de couscous en dit 5 minuten te laten staan. Roer de couscous los met een vork.
Verdeel de couscous, spinaziesla, geroosterde zoete aardappel, geroosterde spruitjes en blokjes vegan Griekse kaas over diepe borden.
Maak de dressing door de tahin te mengen met het citroensap, de fijngehakte knoflook en een klein scheutje water om het (eventueel) te verdunnen.