Afdrukken

Couscous bowl met geroosterde spruitjes en zoete aardappel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 300 gram couscous
  • 400 ml. hete groentebouillon (of gekookt water, ik vind het zelf smaakvoller met groentebouillon)
  • 200 gram spinazie
  • olijfolie
  • scheutje azijn
  • peper
  • zout
  • 2 zoete aardappelen
  • 500 gram spruiten
  • vegan Parmezaanse kaas, naar dit recept
  • blok Violife vegan Griekse kaas, in blokjes gesneden
  • 6 á 8 eetlepels vloeibare tahin (sesampasta)
  • scheut citroensap
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de zoete aardappelen en snij in kleine blokjes. Meng de blokjes met een beetje (olijf)olie en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden. Meng de spruitjes met een beetje (olijf)olie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verspreid de blokjes zoete aardappel en de spruitjes over een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal.
  • Rooster de zoete aardappel en spruitjes ongeveer 25 – 30 minuten in de oven.
  • Meng de vegan Parmezaanse kaas door de spruitjes en zet nog een minuut of 2 in de oven.
  • Maak de spinaziesla door de spinazie te mengen met een scheut olijfolie, een klein scheutje azijn en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de couscous door de hete groentebouillon (of gekookt water) te schenken over de couscous en dit 5 minuten te laten staan. Roer de couscous los met een vork.
  • Verdeel de couscous, spinaziesla, geroosterde zoete aardappel, geroosterde spruitjes en blokjes vegan Griekse kaas over diepe borden.
  • Maak de dressing door de tahin te mengen met het citroensap, de fijngehakte knoflook en een klein scheutje water om het (eventueel) te verdunnen.
  • Verdeel de dressing over de borden en serveer.