Geroosterde aardappel-bloemkool-linzen bowl met tahin-knoflooksaus

Deze goedgevulde bowl met geroosterde aardappeltjes, bloemkool, linzen en tahin-knoflooksaus heb ik de afgelopen tijd al meerdere keren gemaakt. Het is zó ontzettend lekker. En de oven doet het meeste werk!

Variatie

Je kunt met deze groenten volop variëren naar wat er in het seizoen, aanbieding of nog in huis is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor:

  • zoete aardappel in plaats van gewone aardappel
  • spinazie in plaats van sla melange
  • broccoli in plaats van bloemkool

Lekker met vegan nuggets zoals deze grappige dino nuggets van Iglo die je op de diepvriesafdeling van AH, PLUS, Coop, Dirk en Spar kunt vinden.

Afdrukken

Geroosterde aardappel-bloemkool-linzen bowl met tahin-knoflooksaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 4 aardappelen
  • 1/2 grote  bloemkool of 1 kleine
  • kikkererwten in blik, 400 gram
  • specerijen en kruiden naar smaak zoals paprika, kerrie en chili
  • scheut olijfolie
  • linzen in blik, 400 gram
  • 8 eetlepels vegan ongezoete yoghurt
  • 4 eetlepels vloeibare tahin (sesampasta)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • scheut citroensap
  • zeezout
  • sla zoals rucola, zak 150 gram
  • handje fijngehakte verse of gedroogde peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardappelen goed en dep ze droog. Snij ze in bitesize stukjes. Meng ze met een beetje olijfolie en spreid over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Snij de bloemkool in kleine roosjes. Meng de bloemkool ook met een beetje olijfolie, kruidt het naar smaak (zonder is ook lekker) met bijvoorbeeld paprika en kerrie en spreidt die over de bakplaat naast de aardappelstukjes.
  • Spoel de kikkererwten onder koud water in een vergiet, laat goed uitlekken en dep zo goed mogelijk droog met een schone theedoek of keukenpapier. Meng de kikkererwten met een beetje olijfolie en specerijen naar smaak.
  • Stort de kikkererwten naast de bloemkool op de bakplaat.
  • Bak de groenten voor ongeveer 25 – 30 minuten, keer halverwege om.
  • Maak de dressing door de vegan yoghurt, tahin, knoflook en citroensap te mengen en breng op smaak met zeezout.
  • Verwarm de linzen en giet af.
  • Verdeel de sla over diepe borden en schep de linzen en het groentemengsel erbij.
  • Garneer met de dressing en peterselie.
  • Lekker met vegan nuggets.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

  • Reply Anja

    Erg lekker, had geen bloemkool of broccoli in huis, dus tuinbonen erbij geroosterd ook lekker 😋






    25 november 2023 at 18:31
  • Reply Karina

    Erg lekker, al die groente bij elkaar met die dressing en de rucola! Ook fijn om wat overblijft de volgende dag als lunch te eten.

    Ik raak steeds meer geinspireerd door je,dankjewel!

    21 maart 2024 at 20:10
  • Reply Karina

    Sterren vergeten..😄






    21 maart 2024 at 20:11
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star