Quinoa buddha bowl

Heb je wel eens gehoord van een buddha bowl? Dit is een gerecht dat zijn naam heeft gekregen door de buddha-ronde-buik achtige vorm ervan. Dit zegt Urban Dictionary er letterlijk over: (n). a bowl which is packed so full that it has a rounded “belly” appearance on the top much like the belly of a buddha. Een buddha bowl bestaat uit een kom of schaal met ingrediënten die bestaan uit eiwitten, groenten en vezels. Het is een ideale manier om restjes op te maken: alles kan! Voor deze buddha bowl koos ik quinoa als basis, maar je kunt alle kanten op: zilvervliesrijst, bulgur, couscous, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Ingrediënten
babyspinazie
geraspte wortel
groene paprika, in reepjes gesneden
bosuitje, in ringetjes gesneden
zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
avocado, in blokjes gesneden
quinoa
dressing*
80 gram tahin (sesampasta)
1 teentje knoflook, uitgeperst
45 – 60 ml. citroensap
15 – 30 ml. maple syrup
snuf zeezout
zwarte peper
heet water om te verdunnen

* Het recept voor deze dressing komt hier vandaan.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de blokjes zoete aardappel in een plat bakblik en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Bak voor ongeveer 20 minuten in de oven, keer de blokjes halverwege om. Wanneer je makkelijk met een vork in de blokjes kunt prikken zijn ze gaar. Bereid de dressing. Doe alle groente in een diep bord, kom of schaal. Serveer met de dressing. Ik at er een quinoaburger bij.

Nog meer buddha bowl inspiratie? Deze maakte ik hier voor:

buddhabowl-1l

Buddha bowl met broccoli, shiitake en tofu – recept

Spicy buddha bowl

Spicy buddha bowl met zoete aardappel, avocado en meer lekkers in een pittige sriracha saus – recept

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer