Van die recepten waar je letterlijk maar 3 of 4 ingrediënten voor nodig hebt en je nog echt iets lekkers mee op tafel zet: ik kan er geen genoeg van krijgen. Neem deze pannenkoekjes nou: meer dan een rijpe banaan, wat havermout en (plantaardige) melk en olie om in te bakken heb je niet nodig! En lekker dat ze zijn!
Onlangs kreeg ik iets leuks opgestuurd van Mister Kitchen: de 7 nieuwe soorten pindakaas. Niet allemaal vegan, maar de meeste gelukkig wel. Yay! Je kunt deze soorten mét een top t-shirt winnen via deze winactie. Zelf ben ik begonnen met het proberen van de smaak kokos maple. Ik zag meteen voor me hoe lekker dit moest smaken op een stapeltje warme versgebakken pannenkoekjes. Dat de pindakaas dan een beetje smelt, bestrooid met crunchy geraspte kokos en wat extra banaan on the side. Ik had goed gegokt: de perfecte combinatie! Natuurlijk kun je deze pindakaas ook vervangen door gewone pindakaas en een scheutje maple syrup. Of kiezen voor gewone pindakaas. Of alleen maple syrup. Het is jouw feestje. Jouw party on a plate!
Ingrediënten voor ongeveer 4 pannenkoekjes
1 rijpe banaan
1/2 cup/50 gram havermout
1/2 cup/120 ml. (plantaardige) melk
olie om in te bakken, bijvoorbeeld kokosolie
Bereidingswijze
Maal de havermout fijn in een blender of keukenmachine. Voeg de banaan en melk toe en meng tot een glad beslag. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes. Lekker met een schep pindakaas, geraspte kokos en plakjes banaan als garnering.
Love my new shirt! <3
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
In deze serie probeer ik food hacks en recepten uit die ik tegenkom op TikTok. Deze keer werd mijn interesse gewekt door een filmpje van een vrouw die een pannetje water liet zien waarin de twee maïskolven zonder maïs erop liet koken. Het resultaat met een paar toevoegingen: vegan honing! ... Lees verder
Ik noem het Eton Less: een plantaardige variant van het bekende Engelse toetje Eton Mess. Mocht je dit niet kennen, dit bestaat uit verkruimelde meringues gemengd met slagroom en rood fruit. Het rode fruit bestaat deels uit verse frambozen en deels uit gepureerde frambozen. En de vegan meringues maakte ik ... Lees verder
Gooi het vocht uit een blik kikkererwten niet weg: je kunt er heerlijke dingen mee maken. Wat dacht je van meringue? In dit artikel laat ik je zien hoe je ze maakt met het vocht dat ook wel aquafaba wordt genoemd. Hartstikke makkelijk, het kost je alleen wat geduld aangezien ... Lees verder
Wist je dat je met wortels een heel overtuigende plantaardige versie van gerookte zalm kunt maken? Ik doe dat met behulp van liquid smoke, een goedje dat voor de onmisbare rookgeur- en smaak zorgt ... Lees verder
Kaasfondue als veganist? Geen probleem! Deze plantaardige versie staat in weinig tijd op tafel en is hartstikke lekker! Voor deze kaasfondue gebruikte ik plantaardige geraspte kaas als basis ... Lees verder
Deze muffins zijn naast tussendoortje heel geschikt als ontbijt-to-go. Ze bestaan uit slechts een handvol ingrediënten, zijn voedzaam en vullen goed en je kunt er allerlei kanten mee op qua toppings en mix-ins ... Lees verder
Deze pasta chips kwam vele malen voorbij in mijn For You pagina op TikTok. Om eerlijk te zijn had ik er een hard hoofd in, zou dit echt lekker zijn? Tijd om het uit te proberen! Ik maakte het met twee soorten pasta en met twee soorten vegan kaas ... Lees verder
Deze heerlijke mini pizaatjes maak je heel eenvoudig zelf. Lekker met alleen geraspte plantaardige kaas maar je kunt ook eindeloos variëren met toppings, ik gebruikte plantaardige geraspte kaas, olijven en tomaatjes, maar wat dacht je van artisjok, champignons, kappertjes of geroosterde paprika? Ideaal om restjes mee op te maken! ... Lees verder
Dat je met een paar ingrediënten iets heel lekkers kunt maken bewijst dit recept voor pittige noodles wel dat ik op TikTok tegen kwam. Heel eenvoudig om te maken en zo lekker! Ik maakte ook een gezondere versie die koolhydraatarm is ... Lees verder
In deze serie probeer ik recepten en hacks uit die ik op TikTok heb gezien, waar nodig maak ik er een vegan versie van. Deze keer werd ik heel enthousiast van een TikTok filmpje van een vrouw die radijsjes bakte en beweerde dat het op gebakken aardappeltjes leek. Dat wilde ... Lees verder
geen reacties