Sappi

Ik was er al vaak langs gelopen en steeds trok het bord buiten op de stoep mijn aandacht: vegan salad. Eindelijk kwam het er dan van: afgelopen week schoof ik samen met Fabien aan bij Sappi voor een heerlijke lunch met daarbij natuurlijk: een vers sappie!

Sappi is een sapbar in het hartje van Rotterdam. Je kunt er naast verse sappen en smoothies ook terecht voor salades, sandwiches en koffie. Alles wordt ter plekke bereid, wat ik zelf erg fijn vind: zo weet je zeker dat je iets krijgt dat vers is.

Keuzes
Lastig: zoveel aantrekkelijke soorten smoothies en sappen! Ik vroeg de dame achter de counter welke zij het lekkerst vond. Of ik van gember hou, wilde ze weten. Gember is nog net niet mijn middle name: dus jazeker! Ik kreeg het advies om dan de Hangover Killer te proberen, die zou ik dan zeker lekker vinden. Deze smoothie is gemaakt met wortel, gember, appel, ananas en sinaasappel. Naast deze smoothie koos ik natuurlijk de vegan salad waar ik zo benieuwd naar was. At last! Fabien bestelde een sandwich met kip en avocado en daarbij de smoothie genaamd The Fix: met venkel, gember, spinazie en appel.

Eat in or to go
Je kunt je bestelling meenemen of bij Sappi opeten. Sappi is gelegen aan het altijd drukke Binnenwegplein, waar je heerlijk mensen kunt kijken. Het is er niet groot, dus de zitplaatsen zijn beperkt, maar met mooi weer kun je ook plaats nemen op het terras voor de deur.

Onze smoothies zijn helemaal goedgekeurd!

Fijne sfeer
Ik vond de sfeer bij Sappi fijn: de dames zijn erg vriendelijk en leggen je graag uit wat alles is. Er liggen tijdschriften en op de achtergrond klinkt zachte muziek: een fijn plek om even bij te tanken tijdens een dagje winkelen of om je lunchpauze door te brengen.

 

Food!
We hebben gesmuld. Onze smoothies waren serieus lekker. Fabien was meer dan tevreden met zijn sandwich en prikte een hapje mee van mijn vegan salade, die we allebei goedkeurden. Over de salade waren edelgistvlokken gestrooid: wat een goed idee, dat ga ik zelf ook doen thuis. Alles is vers en dat proef je. Aanrader!

SAPPI
Binnenwegplein 2b
3012 AK Rotterdam

Openingstijden
Maandag: 11:00–18:00
Dinsdag—vrijdag: 8:00–18:00
Zaterdag: 10.00–18:00
Zondag: 11:00–18:00

Website | Facebook | Instagram

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer