Waterkersstamppotje met vegan worst

Ook in de zomer kun je gerust een stamppot op tafel zetten, deze versie met waterkers bijvoorbeeld. Zo klaar en hartstikke lekker! Ik kwam het recept tegen op de website van Allerhande en heb het iets aangepast.

Ingrediënten voor 2 personen
aardappelpuree *
1 zakje waterkers 75 gram
1 bosuitje
50 gram rookamandelen, eventueel grof gehakt
2 eetlepels kruidencréme **
een paar in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes in olie, uit een pot
2 vegan worstjes, bijvoorbeeld van Tofurky

* zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst. Heb je hier geen tijd voor, dan is aardappelpuree uit een pakje een uitkomst, sommige soorten waar je alleen water bij hoeft te doen zijn vegan!
** deze plantaardige kruidenboter kun je kopen in het koelschap bij de Jumbo. Ben je geen vegan, kun je natuurlijk voor gewone kruidenboter kiezen.

Bereidingswijze
Snij de dikke stelen van de waterkers. Maak de bosuitjes schoon en snij in ringetjes en maak de aardappelpuree klaar. Bereid de worstjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de waterkers, bosui, zongedroogde tomaatjes en kruidencréme aan de aardappelpuree toe en bestrooi met de amandelen en serveer met de worst.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer