Vegan mac & cheese

Deze mac & cheese is zó lekker! De kaassaus is op basis van cashewnoten. Edelgistvlokkken geven het een kaassmaak en de tomaatjes en rucola erbij maken het tot een prima lunch of diner! 

Ingrediënten voor 4 porties vegan mac & cheese

  • 150 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten
  • 1 wortel, geraspt
  • kopje kokend heet water
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 theelepel appel ciderazijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 20 gram edelgistvlokken
  • peper
  • zout
  • grote macaroni voor 4 personen
  • cherrytomaatjes, gehalveerd
  • rucola

Bereidingswijze

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de oven op 180 graden. Meng de cashewnoten, wortel en 1 kopje kokend heet water in een keukenmachine of blender. Voeg dan de mosterd, appel ciderazijn, knoflook en edelgistvlokken toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de saus met de gekookte pasta en cherrytomaatjes. Zet tien minuutjes in de oven en serveer met rucola.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer