Vegan in de supermarkt #21

In deze rubriek lees je welke vegan producten ik ben tegengekomen in de supermarkt en heb geprobeerd. Niet gesponsord, al lees je dan ook sowieso mijn eerlijke mening. Ik krijg steeds meer berichtjes van mensen die vertellen dat ze dit de leukste rubriek op de website vinden. Goed om te horen! Heb jij iets gespot in de supermarkt dat vegan is? Laat gerust je tips achter in de reacties!

Uit de keuken van Maass vegan koelverse maaltijden

Bij Jumbo kwam ik 2 vegan maaltijden tegen in het kant en klare maaltijden schap. Ik weet niet zeker of deze nieuw zijn, maar ik had ze nog niet eerder gezien. Je kunt kiezen tussen de masala rode quinoa zoete aardappel voor € 6,79 en thaise groentencurry zwarte rijst voor € 6,59.

Ik kocht die laatste. Ik vind het een heel lekkere maaltijd, maar de de portie niet heel groot en de prijs echt aan de hoge kant voor wat je krijgt.

De voedingswaarden en ingrediënten:

Uit de keuken van Maass burger wrap

Deze kwam ik ook tegen bij Jumbo en besloot ‘m te proberen. Ik vind het een erg prijzige wrap voor € 3,99. Hij is gevuld met een vegan burger en spinazie, rode ui en kikkererwten. Lekker, maar niet heel bijzonder.

Jumbo Salade met bulghurt en couscous

Deze salade kwam ik ook tegen en besloot ‘m te proberen. Lekker! Redelijk geprijsd voor  2,75. Maar niet zo bijzonder dat ik ‘m weer zou kopen.

Mister Kitchen’s Thaise curry burger en kikkerrewten/citroen burger

Van Mister Kitchen’s zijn er nieuwe burgers verschenen waarvan er twee vegan zijn! Ik probeerde de Thaise curry burger. Ik vond ‘m niet lekker. De vulling wel, maar het gepaneerde jasje was naar mijn smaak veel te droog en veel te dik. Een beetje melige hap daardoor met in verhouding weinig vulling. Een verpakking met 2 burgers kost € 3,49 en ik kocht ze bij Albert Heijn.

De Vegetarische Slager Roockworst

Lang naar uitgekeken en daar was ‘ie dan: de eerste vegan rookworst! Nieuwsgierig probeerde ik ‘m uit. Ik ben er nog niet over uit wat ik ervan vind. Na het opwarmen in water haalde ik de worsten uit de plastic verpakking. Ik twijfelde: dat plastic laagje om de worsten zelf, zijn die nu eetbaar of niet? Ik peuterde ze er af. Later begreep ik dat het er op hoort en dat laagje voor de knak zorgt in de rookworst. Ik ben er nog niet over uit of ik dat wel wil. Ik at ‘m in plakjes door stamppot boerenkool en daar vond ik ‘m erg lekker in! Voor een verpakking met 2 stuks betaal je € 3,49 en hij is verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Dirk, Deka en Deen.

AH Biologische zeewier balletjes

Ik hou helemaal niet van zeewier, dus deze balletjes heb ik gelaten voor wat ze zijn. Maar mocht jou hierbij het water in de mond lopen: een verpakking met 150 gram kost € 3,29.

Albert Heijn Biologische tofu gerookt

Wat een fijne ontdekking! Deze gerookte tofureepjes van Albert Heijn zijn nieuw. Ik heb ze meteen geprobeerd en bakte ze in olie in de koekenpan tot ze een beetje krokant werden. Zowel de geur als smaak lijkt precies op dat van spekkies! Dit smaakte heerlijk door de stamppot boerenkool. Een schaal met 180 gram kost € 2,19.

Violife plakken en geraspte kaas

Twee nieuwe soorten vegan kaas bij Albert Heijn! Hiervoor kon je de kaas van Wilmersburger vinden in veel AH’s, maar die heeft plaats gemaakt voor dit nieuwe duo. Ik heb de plakken geprobeerd op een tosti. Ik ben niet enthousiast, de kaas smolt niet zo goed en ik vond de structuur niet fijn. Ik kreeg veel reacties van mensen waarbij de plakken wel goed smolten, maar bij mij op de een of andere manier niet. De geraspte moet ik nog proberen maar de plakken zijn wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar. De plakken kosten per 200 gram € 2,99 en de geraspte versie kost per 200 gram € 2,89.

Verkade knapperige granola pure choco amandel

Wat een lekker koekje! Heel knapperig, vol smaak en met stukjes chocolade. Helemaal prima! Een verpakking met 140 gram kost € 1,75 bij Albert Heijn, waar ik deze kocht.

Oatly gekoelde haverdrank

Save the best voor last: hierbij mijn nieuwe favoriete melkvervanger! Dat was sinds ik vegan ben Oatly barista, maar toen ik vorige week de nieuwe gekoelde haverdrank van Oatly probeerde was ik om. Deze melk schuimt minstens zo goed op als de barista versie, is wat voller en romiger van smaak én is € 0,20 per pak goedkoper. Je vindt de gekoelde versie in het gewone melkschap. Een pak met 1 liter kost € 1,99.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hier alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer