Rijstvel loempia’s

Wist je dat je met rijstvellen heel makkelijk loempia’s kunt maken? Ik maakte een heerlijke versie met onder andere vegan gehakt, spitskool en kastanjechampignons.

Rijstvellen

Rijstvellen zijn dunne vellen meestal gemaakt van rijstmeel, tapioca, water en zout. Ze zijn in verschillende formaten en vormen verkrijgbaar in de Aziatische en gewone supermarkt.

Rijstvel loempia’s

Met de vulling van de loempia’s kun je eindeloos variëren. Ik koos bij deze loempia’s voor een mengsel van vegan gehakt, spitskool, knoflook, wortel en kastanjechampignons. Je kunt dit op zichzelf eten als snack of bij de maaltijd. Ik serveerde er zilvervliesrijst, lente-uitjes, rettich (radijs) en sojasaus bij. De rettich kocht ik in ingemaakte vorm in de Aziatische supermarkt.

Afdrukken

Rijstvel loempia’s

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 10 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • olie, om te bakken
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 schaal vegan rul gehakt 200 gram
  • 1 bakje kastanjechampignons 250 gram, in kleine stukjes gesneden
  • 1 zakje fijngesneden spitskool 200 gram
  • 1 winterpeen, geraspt
  • 10 rijstvellen
  • lente-uitjes, optioneel
  • (zilvervlies)rijst, optioneel
  • ingemaakte rettich (radijs), optioneel
  • sojasaus, optioneel

Bereidingswijze

  • Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook een half minuutje.
  • Voeg het vegan gehakt toe en bak een paar minuten, roer regelmatig door.
  • Voeg de kastanjechampignons, spitskool en wortel toe en bak een paar minuten mee.
  • Doop een rijstvel in een bakje water voor ongeveer 10 seconden tot het zachter wordt, je kunt het ook onder de kraan houden.
  • Leg het rijstvel op een snijplank.
  • Schep ongeveer 3 eetlepels van het groentemengsel in het midden van het rijstvel en laat de randen vrij.
  • Vouw de zijkanten naar binnen zoals een pakketje en maak de randen eventueel extra vochtig met wat water zodat ze goed plakken.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de rijstvel-pakketjes aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer eventueel met in ringetjes gesneden lente-ui, (zilvervlies)rijst, rettich en sojasaus.

Ook lekker met rijstvellen

Probeer ook eens onderstaande recepten waarbij rijstvellen worden gebruikt! Klik op de links of foto’s voor de recepten.

Spring rolls met spicy pinda dip – recept

Zeewier chips – recept

Rijstpapier kroepoek – recept

Slawraps met rijstvel kroepoek en pittig gehakt – recept

Rijstpapier mochi – recept

Facon – recept

Gebakken aardappelen met vegan bacon en ui – recept

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star