Afdrukken

Rijstvel loempia’s

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • olie, om te bakken
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 schaal vegan rul gehakt 200 gram
  • 1 bakje kastanjechampignons 250 gram, in kleine stukjes gesneden
  • 1 zakje fijngesneden spitskool 200 gram
  • 1 winterpeen, geraspt
  • 10 rijstvellen
  • lente-uitjes, optioneel
  • (zilvervlies)rijst, optioneel
  • ingemaakte rettich (radijs), optioneel
  • sojasaus, optioneel

Bereidingswijze

  • Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en bak de knoflook een half minuutje.
  • Voeg het vegan gehakt toe en bak een paar minuten, roer regelmatig door.
  • Voeg de kastanjechampignons, spitskool en wortel toe en bak een paar minuten mee.
  • Doop een rijstvel in een bakje water voor ongeveer 10 seconden tot het zachter wordt, je kunt het ook onder de kraan houden.
  • Leg het rijstvel op een snijplank.
  • Schep ongeveer 3 eetlepels van het groentemengsel in het midden van het rijstvel en laat de randen vrij.
  • Vouw de zijkanten naar binnen zoals een pakketje en maak de randen eventueel extra vochtig met wat water zodat ze goed plakken.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de rijstvel-pakketjes aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer eventueel met in ringetjes gesneden lente-ui, (zilvervlies)rijst, rettich en sojasaus.