Meer met: rijstvellen

Deel 1 van deze nieuwe serie Meer met, waarin steeds 1 ingrediënt centraal staat. Ik laat je zien wat je allemaal met dat ene ingrediënt kunt maken. In dit eerste deel staan de spotlights op de veelzijdige rijstvellen, ook wel rijstpapier genoemd. Daar kun je zoveel lekkers mee maken! In dit artikel zet ik de lekkerste recepten met rijstvellen op een rij!

Rijstvellen

Rijstvellen zijn dunne vellen meestal gemaakt van rijstmeel, tapioca, water en zout. Ze zijn in verschillende formaten en vormen verkrijgbaar in de Aziatische en gewone supermarkt. Je kunt er heerlijke spring rolls mee maken, maar wist je dat je er nog veel meer kanten mee op kunt? Wat dacht je bijvoorbeeld van knapperig kroepoek? Of heerlijk hartig vegan bacon? Of heerlijke gevulde loempia’s, de variaties daarvan zijn eindeloos.

Klik op de links of foto’s voor de recepten.

Spring rolls met spicy pinda dip – recept

Zeewier chips – recept

Rijstpapier kroepoek – recept

Slawraps met rijstvel kroepoek en pittig gehakt – recept

 

Rijstpapier mochi – recept

Facon – recept

Gebakken aardappelen met vegan bacon en ui – recept

Rijstvel loempia’s – recept

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer