Slawraps met pittig vega gehakt

Heerlijke wraps van sla gevuld met een pittig vega gehaktmengsel, ik vond deze zo ontzettend lekker! Ik had er een aantal over en deed deze in een luchtdichte vershouddoos in de koelkast. De dag erna waren ze ’s middags nog prima.

Ingrediënten voor ongeveer 6 – 8 slawraps met pittig vega gehakt

  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 medium ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1/2 theelepel verse gember
  • 1 schaaltje plantaardig gehakt
  • 1/2 doosje witte champignons, in kleine stukjes gesneden
  • 5 eetlepels sojasaus
  • krop sla, buitenste bladeren verwijderd
  • sesamzaadjes
  • sriracha saus (hete chilisaus)
  • lenteuitjes, in ringetjes gesneden

Bereidingswijze

  • Verhit de sesamolie in een wok op hapjespan. Fruit de ui een paar minuten en voeg dan de knoflook en gember toe en bak een minuutje mee. Voeg het plantaardige gehakt en de champignons toe en bak enkele minuten en voeg in de laatste minuut de sojasaus toe.
  • Maak mooie bladeren van het krop sla los en was ze. Dep ze droog en vul ze met het gehaktmensel.
  • Garneer met sesamzaadjes, sriracha saus en lenteuitjes.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Eline

    Hmmm dit ziet er zo lekker uit! Ben al benieuwd om dit te maken

    14 april 2018 at 11:17
  • reageer