Pindakaas bananenbrood

Bananenbrood is van zichzelf al lekker, maar met pindakaas en een laag pinda’s wordt ‘ie nog veel lekkerder! Dit brood maak je heel eenvoudig in nog geen uurtje klaar. 

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1 1/2 teaspoon bakpoeder
  • 1 vanillestokje
  • 4 rijpe bananen
  • 125 ml. plantaardige melk
  • 150 gram 100% pindakaas
  • 60 ml. zonnebloemolie (of olie naar wens)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • handje grofgehakte ongezouten pinda’s

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een bakblik, ik gebruikte dit bakblik met inhoud van 1 liter. Vet het in en bekleed met bakpapier.
  • Meng het bloem met het bakpoeder in een kom.
  • Snij het vanillestokje doormidden en schraap het merg er uit en voeg dit toe aan het bloem mengsel.
  • Prak de bananen fijn en doe deze in een andere kom. Meng de melk, pindakaas, olie en kaneel er door.
  • Voeg dit mengsel toe aan het droge mengsel en roer alles goed door. Schenk het beslag in het bakblik en bestrooi met de pinda’s.
  • Bak ongeveer 45 minuten in de oven. Wanneer een satéprikker er schoon uit komt wanneer je deze in het brood steekt, is het gaar.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer