Vegan koffiepudding

Deze heerlijke plantaardige pudding is zó goed gelukt. Ik proef eigenlijk geen verschil met gewone pudding. De gelatine is vervangen door agar agar, een plantaardig alternatief. 

Ingrediënten voor 1 grote pudding of ongeveer 6 kleine puddingkjes

  • 400 ml. haverdrink van bijvoorbeeld Alpro
  • 200 ml. plantaardige kookroom zoals Alpro sojacuisine
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 4 gram agar agar
  • 80 gram suiker
  • garnering zoals kokos, geraspte chocolade of fruit

Bereidingswijze

  • Doe de havermelk in een pan en voeg de overige ingrediënten toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 2 minuten zachtjes koken, terwijl je het goed door roert.
  • Laat afkoelen en schenk in een puddingvorm, kleine puddingvormpjes of in bijvoorbeeld een kopje.
  • Zet minimaal een uur in de koelkast.
  • Garneer naar smaak met kokos, geraspte chocolade of fruit.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Eline

    Deze ziet er zo lekker uit! Heb net ook havermelk ontdekt, hoe lekker is die! Ik maak er nu steeds cappuccino’s mee en warme chocolademelk, maar dit receptje moet ook onweerstaanbaar lekker zijn!

    14 april 2018 at 11:12
  • Reply Kirsten

    Eenvoudig en Lekker recept, Dankjewel!
    De suiker achterwege gelaten en wat kaneel en nootmuskaat toegevoegd.
    Ik gebruikte havermelk met ongeveer 9 gram suikers per 100 ml

    9 februari 2022 at 12:50
  • reageer