Afdrukken
TikTok ontdekkingen #22: ‘fried chicken’ van oesterzwammen
Print recept
Auteur:
Suzanne
Genoeg voor:
4
broodjes
1
x
Ingrediënten
Scale
1x
2x
3x
300 gram
oesterzwammen
100 gram
bloem
200
ml. plantaardige ongezoete melk, zoals amandelmelk
2
eetlepels hot sauce (ik gebruikte sriracha)
1/2
eetlepel paprikapoeder
1/2
eetlepel zout
1/2
eetlepel knoflookpoeder
1/2
eetlepel uienpoeder
1/2
eetlepel gedroogde oregano
olie, om te frituren
4
vegan (hamburger)broodjes
4
eetlepels vegan mayonaise, zoals Remia Mayolijn
plakjes augurk
Cook Mode
Prevent your screen from going dark
Bereidingswijze
Verhit een laag olie in een stevige pan.
Maak de oesterzwammen schoon.
Meng de bloem met de specerijen en zout en meng goed door elkaar.
Neem 20 gram van dit mengsel en meng dit met de plantaardige melk en hot sauce tot een beslag en meng dit met de oesterzwammen. Zet 5 minuten apart.
Doe de rest van het bloem-specerijen mengsel in een ander diep bord.
Haal de oesterzwammen door de bloem en een minuutje aan beide kanten in de olie tot het goudbruin kleurt.
Verdeel de mayonaise over de broodjes, verdeel vervolgens plakjes augurk en vervolgens de gefrituurde oesterzwammen erover en serveer.
Je kunt de gefrituurde oesterzwammen ook zonder broodje als snack serveren.
Vind het online
:
https://wateetjedanwel.nl/tiktok-ontdekkingen-22-fried-chicken-van-oesterzwammen/