Pindacurry met bloemkool, kikkererwten en zoete aardappel

Deze curry heb ik inmiddels twee keer gemaakt, zo lekker vind ik ‘m! Het is een heel goedgevulde curry die voor het grootste gedeelte uit verse groenten bestaat. Heerlijk met basmati rijst!

Gebruikte producten

Omdat ik vaak terug hoor van mensen dat ze het zo fijn vinden wanneer ik laat zien welke producten ik gebruik, doe ik dat ook bij dit gerecht. Let wel: ik heb bij de tweede keer dat ik deze curry maakte een mengsel van kokos- en havermelk gebruikt, omdat ik de kokossmaak te overheersend vond bij gebruik van een blik met 400 ml. inhoud. Gebruik je maar de helft van het vocht aan kokosmelk en de andere helft met plantaardige melk, dan is dit niet het geval. Hou je wel van een sterke kokossmaak in je gerecht, gebruik dan een blik met 400 ml. inhoud!

Kikkererwten

Gooi het vocht uit het blik kikkererwten niet weg, je kunt er allerlei lekkere dingen mee maken! Het vocht heet aquafaba, lees er hier meer over en kijk onderaan de pagina om te zien wat je er allemaal mee kunt.

Afdrukken

Pindacurry met bloemkool, kikkererwten en zoete aardappel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Deze hoeveelheid is voor ongeveer 4 – 6 personen. De curry is enkele dag houdbaar in goed afgesloten bakjes in de koelkast.

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 - 6 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • olie, om te bakken
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram wortel, in dunne halve plakjes gesneden
  • 150 gram zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • halve bloemkool, ongeveer 500 gram in kleine roosjes gesneden
  • 1 pakje Fairtrade Original Thaise rode curry
  • 100 gram 100% pindakaas
  • gemalen chilipoeder, optioneel
  • 200 ml. kokosmelk
  • 200 ml. havermelk of plantaardige melk naar keuze
  • 2 eetlepels sojasaus
  • het sap van 1 limoen
  • 1 blik kikkererwten 400 gram
  • 1/2 blik baby maïskolfjes
  • fijngehakte pinda’s, om te garneren
  • gekookte (basmati) rijst
  • fijngehakte koriander of ander kruid naar keuze
  • eventueel naanbrood of rotivellen voor erbij, ik nam deze

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn.
  • Verhit wat olie in een wok en bak de ui enkele minuten tot het glazig wordt.
  • Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de wortel, zoete aardappel en bloemkool toe en bak een minuutje.
  • Voeg de curry pasta en de pindakaas toe en meng met een spatel door de groenten.
  • Schenk de kokos- en havermelk erbij en roer alles goed door.
  • Voeg de sojasaus en het limoensap toe.
  • Proef: vind je de pindasmaak nog niet voldoende, voeg dan gerust nog wat extra pindakaas toe. Vind het niet te pittig? Voeg dan wat gemalen chilipoeder toe.
  • Laat 20 minuutjes op een laag vuur zachtjes koken.
  • Controleer of de zoete aardappel gaar is, wanneer je er met een vork makkelijk in kunt prikken is het gaar.
  • Spoel de kikkererwten met water in een vergiet en laat uitlekken.
  • Spoel de baby maïskolfjes met water in een vergiet en laat uitlekken.
  • Snij de baby maïskolfjes in kleine stukjes en voeg ze samen met de kikkererwten toe aan de curry en verwarm nog een paar minuutjes mee.
  • Verdeel de curry over borden, schep (basmati) rijst erbij en garneer met pinda’s en fijngehakte koriander (of ander kruid naar keuze)
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

  • Reply Nynke

    Ziet er super lekker uit, net alles voor dit maaltje in mijn online boodschappenmandje gedaan. Ga hem voor volgende week maken.
    Ik vroeg me af welk naanbrood je gebruikt, tot nu toe kan ik bij de jumbo online geen één vinden zonder melk, melkpoeder of yoghurt :-(. Ik heb er nu ook roti vellen bij besteld. Maar ben wel echt fan van naanbrood ook.

    2 september 2021 at 17:38
  • Reply Jorine

    Dit was me toch lekker! Zeker nog een keer proberen, de Chili vlokken hebben we eruit gehouden want wij vonden het pittig genoeg 😉

    19 april 2023 at 15:02
  • Reply Hannah Jimmink

    Geweldig! En ook wel eiwitreik denk ik. Hoeveel gram eiwit zou er in een portie zitten?






    14 juli 2023 at 16:06
    • Reply Suzanne

      Dank je wel! En dat zou ik eerlijk gezegd niet precies weten.

      17 juli 2023 at 17:41

    reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star