Afdrukken

Pindacurry met bloemkool, kikkererwten en zoete aardappel

Deze hoeveelheid is voor ongeveer 4 – 6 personen. De curry is enkele dag houdbaar in goed afgesloten bakjes in de koelkast.

Ingrediënten

Scale
  • olie, om te bakken
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram wortel, in dunne halve plakjes gesneden
  • 150 gram zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • halve bloemkool, ongeveer 500 gram in kleine roosjes gesneden
  • 1 pakje Fairtrade Original Thaise rode curry
  • 100 gram 100% pindakaas
  • gemalen chilipoeder, optioneel
  • 200 ml. kokosmelk
  • 200 ml. havermelk of plantaardige melk naar keuze
  • 2 eetlepels sojasaus
  • het sap van 1 limoen
  • 1 blik kikkererwten 400 gram
  • 1/2 blik baby maïskolfjes
  • fijngehakte pinda’s, om te garneren
  • gekookte (basmati) rijst
  • fijngehakte koriander of ander kruid naar keuze
  • eventueel naanbrood of rotivellen voor erbij, ik nam deze

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn.
  • Verhit wat olie in een wok en bak de ui enkele minuten tot het glazig wordt.
  • Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de wortel, zoete aardappel en bloemkool toe en bak een minuutje.
  • Voeg de curry pasta en de pindakaas toe en meng met een spatel door de groenten.
  • Schenk de kokos- en havermelk erbij en roer alles goed door.
  • Voeg de sojasaus en het limoensap toe.
  • Proef: vind je de pindasmaak nog niet voldoende, voeg dan gerust nog wat extra pindakaas toe. Vind het niet te pittig? Voeg dan wat gemalen chilipoeder toe.
  • Laat 20 minuutjes op een laag vuur zachtjes koken.
  • Controleer of de zoete aardappel gaar is, wanneer je er met een vork makkelijk in kunt prikken is het gaar.
  • Spoel de kikkererwten met water in een vergiet en laat uitlekken.
  • Spoel de baby maïskolfjes met water in een vergiet en laat uitlekken.
  • Snij de baby maïskolfjes in kleine stukjes en voeg ze samen met de kikkererwten toe aan de curry en verwarm nog een paar minuutjes mee.
  • Verdeel de curry over borden, schep (basmati) rijst erbij en garneer met pinda’s en fijngehakte koriander (of ander kruid naar keuze)