Deze hoeveelheid is voor ongeveer 4 – 6 personen. De curry is enkele dag houdbaar in goed afgesloten bakjes in de koelkast.
Auteur:Suzanne
Genoeg voor:4 - 6 personen 1x
Ingrediënten
Scale
olie, om te bakken
1 ui
2 teentjes knoflook
100 gram wortel, in dunne halve plakjes gesneden
150 gram zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
halve bloemkool, ongeveer 500 gram in kleine roosjes gesneden
1 pakje Fairtrade Original Thaise rode curry
100 gram 100% pindakaas
gemalen chilipoeder, optioneel
200 ml. kokosmelk
200 ml. havermelk of plantaardige melk naar keuze
2 eetlepels sojasaus
het sap van 1 limoen
1 blik kikkererwten 400 gram
1/2 blik baby maïskolfjes
fijngehakte pinda’s, om te garneren
gekookte (basmati) rijst
fijngehakte koriander of ander kruid naar keuze
eventueel naanbrood of rotivellen voor erbij, ik nam deze
Bereidingswijze
Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn.
Verhit wat olie in een wok en bak de ui enkele minuten tot het glazig wordt.
Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
Voeg de wortel, zoete aardappel en bloemkool toe en bak een minuutje.
Voeg de curry pasta en de pindakaas toe en meng met een spatel door de groenten.
Schenk de kokos- en havermelk erbij en roer alles goed door.
Voeg de sojasaus en het limoensap toe.
Proef: vind je de pindasmaak nog niet voldoende, voeg dan gerust nog wat extra pindakaas toe. Vind het niet te pittig? Voeg dan wat gemalen chilipoeder toe.
Laat 20 minuutjes op een laag vuur zachtjes koken.
Controleer of de zoete aardappel gaar is, wanneer je er met een vork makkelijk in kunt prikken is het gaar.
Spoel de kikkererwten met water in een vergiet en laat uitlekken.
Spoel de baby maïskolfjes met water in een vergiet en laat uitlekken.
Snij de baby maïskolfjes in kleine stukjes en voeg ze samen met de kikkererwten toe aan de curry en verwarm nog een paar minuutjes mee.
Verdeel de curry over borden, schep (basmati) rijst erbij en garneer met pinda’s en fijngehakte koriander (of ander kruid naar keuze)