Spitskool met vegan omelet en aubergine saté

Dit was een heerlijk bordje vol groenten! Ik at er rijst bij, wil je voor 100% groenten vervang die dan door bloemkoolrijst.

Vegan omelet

Voor dit gerecht gebruikte ik de kant en klare vegan omelet van het huismerk van Albert Heijn. Deze is stevig en blijft mooi heel tijdens het bereiden.

Je kunt ook zelf vegan omelet maken met tofu, kijk daarvoor naar dit recept. Dan zou ik wel de omelet er pas op het laatst door mengen, want het is een stuk minder stevig dan de kant en klare vegan omelet.

Pindasaus

Ook voor wat betreft pindasaus kun je kiezen voor gemak of zelfgemaakt. Ik raad je qua kant en klare producten de satésaus van Remia aan, deze is verkrijgbaar in de meeste supermarkten en helemaal vegan! Volgens de aanwijzingen op de verpakking moet deze verwarmd worden in de magnetron. Nu hebben wij (momenteel) geen magnetron dus probeerde ik het te verwarmen in een pannetje. Gaat prima, dus mocht je ook geen magnetron hebben is dat geen probleem. Let wel op: de hot versie van deze satésaus bevat ansjovis en is niet veganistisch!

Kroepoek

Kroepoek smaakt hier heerlijk bij. Misschien denk je nu: maar kroepoek is toch helemaal niet vegan? De meeste versies van kroepoek inderdaad niet nee, die bevatten garnaal. Maar gelukkig komen er steeds meer veganistische varianten op de markt. Dit zijn een aantal aanraders wat mij betreft:

  • Conimex Kroepoek Jakarta
  • Conimex Vegetarische kroepoek pittige Jakarta
  • AH cassave kroepoek
  • PLUS vegetarische kroepoek
  • Jumbo vegetarische kroepoek
  • Jumbo groente kroepoek
Afdrukken

Spitskool met vegan omelet en aubergine saté

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x
Scale

Ingrediënten

  • 1/2 eetlepel sambal oelek
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 aubergines
  • olie, om te bakken
  • 1 schaal met 2 tofu omelettes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gram spitskool, fijngesneden
  • 1 winterwortel, in halve plakjes gesneden
  • 1 bakje 75 gram taugé
  • 1 rode peper
  • 300 gram rijst
  • pindasaus
  • gebakken uitjes
  • vegan kroepoek of cassave crackers

Bereidingswijze

  • Maak de marinade voor de saté door de sambal, sojasaus en sesamolie te mengen.
  • Snij de aubergines in bitesize stukjes en rijg ze aan satéprikkers.
  • Leg de saté’s in een platte schaal. Schenk de marinade erover heen en zet in de koelkast en laat een half uurtje marineren.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan.
  • Snij de omelettes in kleine blokjes en bak ze goudbruin. Zet apart.
  • Verhit nogmaals wat olie en bak de knoflook een minuutje.
  • Voeg de plakjes wortel toe en bak een paar minuten mee.
  • Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snij in kleine stukjes.
  • Voeg de spitskool, taugé en rode peper toe en schep alles goed om en bak voor ongeveer 5 minuten op laag vuur.
  • Verwarm tijdens de laatste minuut de blokjes vegan omelet mee.
  • Bak de aubergine saté’s aan beide kanten in een koeken- of grillpan in wat olie tot ze beginnen te kleuren.
  • Verwarm de pindasaus of maak het zelf.
  • Serveer het spitskoolmengsel met de rijst, 2 augerine saté’s per persoon, pindasaus en gebakken uitjes.
  • Serveer er kroepoek of cassavecrackers bij.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer