Afdrukken

Spitskool met vegan omelet en aubergine saté

Scale

Ingrediënten

  • 1/2 eetlepel sambal oelek
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 aubergines
  • olie, om te bakken
  • 1 schaal met 2 tofu omelettes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gram spitskool, fijngesneden
  • 1 winterwortel, in halve plakjes gesneden
  • 1 bakje 75 gram taugé
  • 1 rode peper
  • 300 gram rijst
  • pindasaus
  • gebakken uitjes
  • vegan kroepoek of cassave crackers

Bereidingswijze

  • Maak de marinade voor de saté door de sambal, sojasaus en sesamolie te mengen.
  • Snij de aubergines in bitesize stukjes en rijg ze aan satéprikkers.
  • Leg de saté’s in een platte schaal. Schenk de marinade erover heen en zet in de koelkast en laat een half uurtje marineren.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan.
  • Snij de omelettes in kleine blokjes en bak ze goudbruin. Zet apart.
  • Verhit nogmaals wat olie en bak de knoflook een minuutje.
  • Voeg de plakjes wortel toe en bak een paar minuten mee.
  • Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snij in kleine stukjes.
  • Voeg de spitskool, taugé en rode peper toe en schep alles goed om en bak voor ongeveer 5 minuten op laag vuur.
  • Verwarm tijdens de laatste minuut de blokjes vegan omelet mee.
  • Bak de aubergine saté’s aan beide kanten in een koeken- of grillpan in wat olie tot ze beginnen te kleuren.
  • Verwarm de pindasaus of maak het zelf.
  • Serveer het spitskoolmengsel met de rijst, 2 augerine saté’s per persoon, pindasaus en gebakken uitjes.
  • Serveer er kroepoek of cassavecrackers bij.