Spitskool met vegan omelet en aubergine saté
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 4 personen 1x
- 1/2 eetlepel sambal oelek
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 aubergines
- olie, om te bakken
- 1 schaal met 2 tofu omelettes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 500 gram spitskool, fijngesneden
- 1 winterwortel, in halve plakjes gesneden
- 1 bakje 75 gram taugé
- 1 rode peper
- 300 gram rijst
- pindasaus
- gebakken uitjes
- vegan kroepoek of cassave crackers
- Maak de marinade voor de saté door de sambal, sojasaus en sesamolie te mengen.
- Snij de aubergines in bitesize stukjes en rijg ze aan satéprikkers.
- Leg de saté’s in een platte schaal. Schenk de marinade erover heen en zet in de koelkast en laat een half uurtje marineren.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit wat olie in een wok of hapjespan.
- Snij de omelettes in kleine blokjes en bak ze goudbruin. Zet apart.
- Verhit nogmaals wat olie en bak de knoflook een minuutje.
- Voeg de plakjes wortel toe en bak een paar minuten mee.
- Verwijder de zaadlijst uit de rode peper en snij in kleine stukjes.
- Voeg de spitskool, taugé en rode peper toe en schep alles goed om en bak voor ongeveer 5 minuten op laag vuur.
- Verwarm tijdens de laatste minuut de blokjes vegan omelet mee.
- Bak de aubergine saté’s aan beide kanten in een koeken- of grillpan in wat olie tot ze beginnen te kleuren.
- Verwarm de pindasaus of maak het zelf.
- Serveer het spitskoolmengsel met de rijst, 2 augerine saté’s per persoon, pindasaus en gebakken uitjes.
- Serveer er kroepoek of cassavecrackers bij.