Valentijnsdag: kokosbonbons

Over iets meer dan een week is het weer Valentijnsdag! Dé dag van het jaar waarop je je geliefde, of gewoon iedereen die je lief hebt verwent met iets extra’s. Iets leuks, iets liefs of iets lekkers! Wat dacht je van deze kokosbonbons? Hoe eenvoudig je die maakt laat ik je in dit artikel zien. 

Ingrediënten
125 gram gecondenseerde kokosmelk (iets minder dan een half blikje) *
150 gram poedersuiker
150 gram geraspte kokos **
roze kleurstof ***
chocolade, extra geraspte kokos, gevriesdroogde aardbeien

* dit kun je in de supermarkt kopen. Het staat meestal bij de buitenlandse artikelen en ziet er zo uit:

** ik koop geraspte kokos heel voordelig in de Aziatische supermarkt. Daar betaal je voor een zak met een inhoud van een kilo rond de vijf á zes euro.

*** let op dat wanneer je rode/roze kleurstof koopt, je die met E-nummer 120 laat liggen. Dat is namelijk gemaakt van geplette luizen, het bloed daarvan geeft de mooie rode kleur. Vies he? Kies liever voor de kleurstof die je bijvoorbeeld bij Ekoplaza kunt kopen, het lijkt heel duur maar je hebt maar een beetje nodig per keer. Of gebruik dus bietensap voor een rode kleur!

Benodigdheden
siliconen ijsblokjes hartjesvormen

Bereidingswijze

  • Meng de gecondenseerde kokosmelk met de poedersuiker in een grote kom. Voeg de geraspte kokos toe en meng met je handen.
  • Voeg de kleurstof aan toe en meng het er goed door heen, trek eventueel plastic handschoenen aan om je handen te beschermen tegen kleuren.
  • Druk de inhoud van beide kommen in ijsblokjes vormen en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
  • Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Decoreer de kokosbonbons naar wens: doop ze helemaal of gedeeltelijk in de chocolade en bestrooi met toppings zoals geraspte kokos en verkruimelde gevriesdroogde aardbeien. De kokosbonbons zijn ongeveer een week houdbaar in de koelkast.

Toen ik deze kokosbonbons aan het maken was en een stukje voorproefde dacht ik: maar dit lijkt heel erg op kokosbrood! Ik maakt nog een batch en rolde daar dus inderdaad kokosbrood van, wat heel erg goed lukte. Kijk daarvoor hier!

Nog meer Valentijns ideetjes?

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer