ongeveer 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden, hoeveelheid naar smaak
zwarte peper
zeezout
250 ml. gezeefde tomaten
75 gram plantaardige geraspte mozzarella
paar blaadjes peterselie als garnering
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de courgettes, droog ze af en snij in de lengte doormidden.
Verwijder met een lepel het vruchtvlees en hou dit apart.
Leg de uitgeholde courgettes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met olijfolie.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak het vegan gehakt, ui en rode paprika een minuut of 5 tot het begint te kleuren. Bak tijdens de laatste minuut ook het vruchtvlees van de uitgeholde courgettes toe.
Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
Voeg de gezeefde tomaten toe en verwarm nog een minuutje.
Verdeel het mengsel over de uitgeholde courgettes en verdeel de vegan geraspte mozzarella erover.
Zet in de oven en bak ongeveer 25 minuten tot je makkelijk met een vork in de courgette kunt prikken.
Garneer met fijngehakte peterselie.
Lekker met (linzen)pasta gemengd met een scheutje olijfolie, zwarte peper, zeezout, rucola en cherrytomaatjes.