Afdrukken

Courgette bootjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 2 courgettes
  • half schaaltje vegan kneedbaar gehakt (ongeveer 125 gram)
  • olie, om te bakken
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • halve rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • ongeveer 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden, hoeveelheid naar smaak
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 250 ml. gezeefde tomaten
  • 75 gram plantaardige geraspte mozzarella
  • paar blaadjes peterselie als garnering

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de courgettes, droog ze af en snij in de lengte doormidden.
  • Verwijder met een lepel het vruchtvlees en hou dit apart.
  • Leg de uitgeholde courgettes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met olijfolie.
  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak het vegan gehakt, ui en rode paprika een minuut of 5 tot het begint te kleuren. Bak tijdens de laatste minuut ook het vruchtvlees van de uitgeholde courgettes toe.
  • Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zwarte peper en zeezout.
  • Voeg de gezeefde tomaten toe en verwarm nog een minuutje.
  • Verdeel het mengsel over de uitgeholde courgettes en verdeel de vegan geraspte mozzarella erover.
  • Zet in de oven en bak ongeveer 25 minuten tot je makkelijk met een vork in de courgette kunt prikken.
  • Garneer met fijngehakte peterselie.
  • Lekker met (linzen)pasta gemengd met een scheutje olijfolie, zwarte peper, zeezout, rucola en cherrytomaatjes.