Bijgerechten

Veganistische worstenbroodjes gevuld met zoete aardappel en plantaardige feta

Mini vegan worstenbroodjes met zoete aardappel

Deze heerlijke mini worstenbroodjes met zoete aardappel en plantaardige feta zijn vegan en een echte crowdpleaser. Lekker voor bij de borrel of om te maken voor het kerstontbijt/lunch/diner op school! ...
Spitskoolsalade met broccoli en paprika in misodressing

Spitskoolsalade met broccoli en paprika in misodressing

Dit is één van mijn favoriete salades. Knapperige groenten in een romige dressing met hartige smaak, zo lekker. Deze salade is geïnspireerd op de crunchy cabbage salad die ik bij het Amerikaanse Whole Foods at. De dressing is naar recept van deze Amerikaanse bio supermarkt en smaakt zo goed, ook ...
Noodlesalade

Noodlesalade

Deze noodlesalade is geïnspireerd op de versie die ik tegenkwam bij het buffet van het Amerikaanse Whole Foods. Een eenvoudige salade maar vol smaak, die nadat het de tijd heeft gehad om alle ingrediënten goed op te nemen alleen nog maar lekkerder wordt! ...
Boerenkoolsalade met spruitjes en amandel

Boerenkoolsalade met spruitjes en amandel

Boerenkool ken je natuurlijk van de winterse stamppot, maar wist je dat je het ook prima rauw kunt eten? Deze vezelrijke groente bevat veel goede voedingsstoffen en heeft een hoog gehalte aan ijzer en calcium ...
Vegan speklapjes

Vegan speklapjes

"Waarom moet het er zo uit zien als vlees?" Het is naast "wat eet je dan wel?" één van de meest gestelde vragen die ik krijg over mijn vegan lifestyle. Het antwoord lees je in dit artikel én mijn recept voor heerlijke vegan speklapjes. Superlekker voor bij een stamppot! ...
Groentekoekjes met courgette, wortel en mais

Groentekoekjes met courgette, wortel en mais

Deze groentekoekjes met courgette, wortel en maïs zijn heerlijk als tussendoortje of zoals ik probeerde als extraatje op een burger. En eenvoudig om te maken! ...
Zoete aardappel uit de oven met pinda dip

Zoete aardappel uit de oven met pinda dip

Dit maakte ik van de week als lunch en is absoluut voor herhaling vatbaar: gekruide partjes zoete aardappel uit de oven met spicy pinda dip! Heel smaakvol en makkelijk om te maken. Ook lekker als bijgerecht of borrelhapje! ...
Pide

Pide

Het Turkse gerecht pide is een soort pizza van platbrood gevuld met allerlei toppings. Ik maakte deze heerlijke vegan versie met onder andere hummus, kikkererwten en plantaardige feta. Lekker met eventueel een kop soep erbij als maaltijd of in stukken gesneden als borrelhapje ...
Vegan flammkuchen

Vegan flammkuchen

Wat was dit smullen: vegan flammkuchen! Een soort dunne pizza van brooddeeg getopt met romige vegan crème fraîche, pittige zwarte peper en rode ui en hartige plantaardige spekjes. Makkelijk om te maken en het is zo smaakvol! ...
Bloemkool wings met smokey barbecuesaus

Bloemkool wings met smokey barbecuesaus

Heb je wel eens bloemkool wings gegeten? Dat is een plantaardig alternatief voor de versie met kip. En het is zo zalig! De oven doet het meeste werk. Lekker als snack of onderdeel van de maaltijd! ...
Print Friendly, PDF & Email
Share: