Spitskoolsalade met broccoli en paprika in misodressing

Dit is één van mijn favoriete salades. Knapperige groenten in een romige dressing met hartige smaak, zo lekker. Deze salade is geïnspireerd op de crunchy cabbage salad die ik bij het Amerikaanse Whole Foods at. De dressing is naar recept van deze Amerikaanse bio supermarkt en smaakt zo goed, ook bij andere salades en gerechten!

Saladbar at home

Op de vraag ‘wat is je lievelingseten?’ heb ik niet echt een favoriet. Ik vind zoveel gerechten lekker! Maar als ik dan iets moet kiezen is het toch wel een buffet/saladebar met een gevarieerd aanbod van salades en gerechten die je zelf kunt opscheppen. Hier in Rotterdam kom ik daarvoor graag bij Spirit (is er ook in Amsterdam) en in Amerika keek ik mijn ogen uit bij het buffet bij Whole Foods, zoals je hier kon zien. En precies door die laatste werd ik geïnspireerd een mini saladebar voor onszelf thuis te maken met 3 salades die ik daar at.

In dit artikel die je het recept voor de derde salade: spitskoolsalade met broccoli en paprika in misodressing.

Misodressing

Het recept voor deze dressing is van Whole Foods en de hoeveelheid is voor een pot vol. Heerlijk bij of door andere gerechten of als dip voor groenten bijvoorbeeld. Je kunt voor deze salade de hoeveelheid eventueel aanpassen, hou van ongeveer 1/8 aan van de hoeveelheden.

Kijk hier voor de boerenkoolsalade met spruitjes en hier voor de noodlesalade.

Extra’s en toppings

Bij de saladebar heb ik een aantal extra’s geserveerd om het compleet te maken:

  • geroosterde pitabroodjes in driehoekjes gesneden
  • falafel
  • gebakken blokjes gerookte en gewone tofu
  • augurken
  • komkommer
  • cherrytomaatjes
  • olijven
  • extra miso dressing van de salade met spitskool die nog volgt

Afdrukken

Spitskoolsalade met broccoli en paprika in misodressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 - 6 personen 1x

Ingrediënten

Scale

dressing (naar recept van Whole Foods, dit is voor 1 pot van ongeveer 400 ml. gebruik eventueel 1/6 van de hoeveelheden voor de dressing alleen voor deze salade)

  • 250 gram tofu
  • 1 kleine ui, in grove stukken gesneden
  • 60 ml. appelciderazijn
  • 1/4 cup fijngehakte peterselie (ongeveer 5 gram)
  • 60 ml. olijfolie
  • 70 gram miso

salade

  • 1/2 spitskool, in bitesize stukjes gesneden
  • 200 gram broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 1 rode paprika, in bitesize stukjes gesneden
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • 1 á 2 theelepels verse gember

Bereidingswijze

  • Maak de dressing voor alle ingrediënten te mengen in een hakmolen of blender.
  • Meng de dressing met de groenten.
  • Bewaar goed afgesloten in de koelkast, enkele dagen houdbaar.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star