Noodlesalade

Deze noodlesalade is geïnspireerd op de versie die ik tegenkwam bij het buffet van het Amerikaanse Whole Foods. Een eenvoudige salade maar vol smaak, die nadat het de tijd heeft gehad om alle ingrediënten goed op te nemen alleen nog maar lekkerder wordt!

Saladbar at home

Op de vraag ‘wat is je lievelingseten?’ heb ik niet echt een favoriet. Ik vind zoveel gerechten lekker! Maar als ik dan iets moet kiezen is het toch wel een buffet/saladebar met een gevarieerd aanbod van salades en gerechten die je zelf kunt opscheppen. Hier in Rotterdam kom ik daarvoor graag bij Spirit (is er ook in Amsterdam) en in Amerika keek ik mijn ogen uit bij het buffet bij Whole Foods, zoals je hier kon zien. En precies door die laatste werd ik geïnspireerd een mini saladebar voor onszelf thuis te maken met 3 salades die ik daar at.

In dit artikel zie je het recept voor de tweede salade van het buffet: noodlesalade.

Kijk hier voor de boerenkoolsalade met spruitjes en hier voor de spitskoolsalade met misodressing.

Van spaghetti naar ramen

Wist je dat je spaghetti kunt omtoveren tot stevige ramen (noodles) met slechts een schepje baking soda in het kookwater? Ik liet het je hier al eerder zien. Ideaal en geldbesparend!

Extra’s en toppings

Bij de saladebar heb ik een aantal extra’s geserveerd om het compleet te maken:

  • geroosterde pitabroodjes in driehoekjes gesneden
  • falafel
  • gebakken blokjes gerookte en gewone tofu
  • augurken
  • komkommer
  • cherrytomaatjes
  • olijven
  • extra miso dressing van de salade met spitskool die nog volgt

Afdrukken

Noodlesalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 - 6 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 300 gram spaghetti
  • baking soda (1 tablespoon/15 gram per 1 liter water)
  • 1/2 rode paprika
  • 1 bosui
  • 1 winterwortel
  • 2 theelepels zwarte sesamzaadjes
  • 1 theelepel rode chilivlokken

dressing

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 á 2 theelepels vers geraspte gember
  • 1 teentje knoflook, geraspt of fijngehakt

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking met een schepje baking soda in het kookwater.
  • Giet de spaghetti in een vergiet af onder koud stromen water en laat uitlekken.
  • Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en voeg deze toe aan de gekookte spaghetti.
  • Snij de paprika in dunne reepjes, rasp de wortel en snij de bosui in dunne ringetjes.
  • Voeg de groenten toe aan de spaghetti.
  • Meng als laatste de zwarte sesamzaadjes en rode chili vlokken erdoor.
  • Enkele dagen houdbaar in een goed afsloten vershouddoos in de koelkast.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star