Afdrukken

Noodlesalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 300 gram spaghetti
  • baking soda (1 tablespoon/15 gram per 1 liter water)
  • 1/2 rode paprika
  • 1 bosui
  • 1 winterwortel
  • 2 theelepels zwarte sesamzaadjes
  • 1 theelepel rode chilivlokken

dressing

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 á 2 theelepels vers geraspte gember
  • 1 teentje knoflook, geraspt of fijngehakt

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking met een schepje baking soda in het kookwater.
  • Giet de spaghetti in een vergiet af onder koud stromen water en laat uitlekken.
  • Maak de dressing door de ingrediënten te mengen en voeg deze toe aan de gekookte spaghetti.
  • Snij de paprika in dunne reepjes, rasp de wortel en snij de bosui in dunne ringetjes.
  • Voeg de groenten toe aan de spaghetti.
  • Meng als laatste de zwarte sesamzaadjes en rode chili vlokken erdoor.
  • Enkele dagen houdbaar in een goed afsloten vershouddoos in de koelkast.