Groentekoekjes met courgette, wortel en mais

Deze groentekoekjes met courgette, wortel en maïs zijn heerlijk als tussendoortje of zoals ik probeerde als extraatje op een burger. En eenvoudig om te maken!

Aquafaba

Om de groenten te binden heb ik aquafaba gebruikt. Dit is het vocht uit een blik kikkererwten dat je voor zoveel gerechten en snacks kunt gebruiken, kijk hier maar eens! En mocht je het je afvragen nee, je proeft het echt niet terug.

Op een burger

Probeer deze groentekoekjes ook eens op een burger. Echt een succes!

Afdrukken

Groentekoekjes met courgette, wortel en mais

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 12 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 courgette
  • 2 theelepels zout
  • 6 eetlepels aquafaba
  • 65 gram bloem
  • 75 gram geraspte plantaardige mozzarella
  • 25 gram plantaardige vegan Parmezaanse kaas, zoals deze zelfgemaakte
  • 35 gram gesnipperde ui
  • 40 gram geraspte wortel
  • 75 gram maïs
  • olie, om te bakken
  • 4 eetlepels vegan mayonaise
  • 2 eetlepels ongezoete plantaardige yoghurt
  • fijngehakte peterselie, vers of gedroogd
  • snuf zout
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook

Bereidingswijze

  • Rasp de courgette. Voeg een flinke snuf zout toe en laat 10 minuten staan.
  • Doe de geraspte courgette in een schone theedoek of zoals ik doe in een groentenetje uit de supermarkt. Pers er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Meng de geraspte courgette met de aquafaba.
  • Voeg bloem toe en meng.
  • Voeg dan de geraspte wortel, maïs en gesnipperde ui toe en meng.
  • Meng de plantaardige geraspte mozzarella en vegan Parmezaanse kaas erdoor.
  • Verdeel het mengsel in 12 gelijke ronde koekjes. Dit gaat heel makkelijk door een deksel van bijvoorbeeld een pindakaaspot te gebruiken, leg er een stukje plastic huishoudfolie in en schep er steeds 40 gram van het mengsel in. Druk aan met een lepel en herhaal tot het mengsel op is.
  • Bak de groentekoekjes in wat olie in een koekenpan aan beide kanten goudbruin.
  • Meng de plantaardige yoghurt met peterselie, zout en knoflook en serveer.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star