Zoete aardappel uit de oven met pinda dip

Dit maakte ik van de week als lunch en is absoluut voor herhaling vatbaar: gekruide partjes zoete aardappel uit de oven met spicy pinda dip! Heel smaakvol en makkelijk om te maken. Ook lekker als bijgerecht of borrelhapje!

Krokant of zacht

De zoete aardappel wordt op de manier naar dit recept niet krokant maar blijft een beetje zacht, ik vind dat op deze manier zelf erg lekker. Mocht je het wel krokant willen dan kun je de volgende stappen toevoegen:

  • week de partjes zoete aardappel eerst zo’n 45 minuten in koud water
  • droog ze goed af met een schone theedoek
  • wanneer ze volledig droog zijn meng je ze met wat maizena
  • bedek dan met de olijfolie en specerijen zoals in het recept hieronder
  • bedek daarna weer met wat maizena, dit gaat het makkelijkst door ze in een diepvrieszak te doen en flink te schudden tot je de maizena niet meer ziet

Afdrukken

Zoete aardappel uit de oven met pinda dip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 4 kleine zoete aardappelen (of 2 grote)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepels 100% pindakaas
  • 1 á 2 theelepels sambal
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • scheut sesamolie
  • 60 ml. plantaardige ongezoete melk
  • scheut heet water
  • optioneel: grofgehakte pinda’s, peterselie en chilivlokken

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de zoete aardappelen, snij doormidden en snij in partjes.
  • Meng de zoete aardappel met de olijfolie, specerijen en breng op smaak met peper en zout.
  • Spreid de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en zorg dat de partjes elkaar niet raken.
  • Bak de zoete aardappel in ongeveer 25 minuten gaar, draai halverwege om.
  • Maak de pinda dip door de pindakaas te mengen met de sambal, knoflook, sojasaus, sesamolie, plantaardige melk en een scheutje heet water.
  • Meng tot een gladde saus en verwarm in een steelpan.
  • Garneer naar smaak met grofgehakte pinda’s, peterselie en chilivlokken.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Schrijver [ˈsxrɛi̯vər]

    Dit ziet er erg lekker uit, dat ga ik zeker proberen!

    24 augustus 2023 at 09:45
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star