Afdrukken

Zoete aardappel uit de oven met pinda dip

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale
  • 4 kleine zoete aardappelen (of 2 grote)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • peper
  • zout
  • 4 eetlepels 100% pindakaas
  • 1 á 2 theelepels sambal
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • scheut sesamolie
  • 60 ml. plantaardige ongezoete melk
  • scheut heet water
  • optioneel: grofgehakte pinda’s, peterselie en chilivlokken

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de zoete aardappelen, snij doormidden en snij in partjes.
  • Meng de zoete aardappel met de olijfolie, specerijen en breng op smaak met peper en zout.
  • Spreid de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier en zorg dat de partjes elkaar niet raken.
  • Bak de zoete aardappel in ongeveer 25 minuten gaar, draai halverwege om.
  • Maak de pinda dip door de pindakaas te mengen met de sambal, knoflook, sojasaus, sesamolie, plantaardige melk en een scheutje heet water.
  • Meng tot een gladde saus en verwarm in een steelpan.
  • Garneer naar smaak met grofgehakte pinda’s, peterselie en chilivlokken.