Romige spaghetti met erwten en spinazie

Dit is echt zo’n recept voor wanneer je weinig tijd of zin hebt om te koken maar wel wat gezonds en lekkers op tafel wil zetten. De basis van de saus is een verrassend ingrediënt, ik had er al vaker over gelezen maar had niet verwacht dat het zó lekker zou zijn. Deze supersnelle pasta is echt een aanrader! 

Het recept kwam ik hier tegen op YouTube, maar er gaan vele versies van rond op internet. De basis is hummus: dat maakt deze spaghetti zo romig! Ontzettend eenvoudig en zo smaakvol en je kunt er eindeloos mee variëren met verschillende groenten en soorten hummus.

Ingrediënten voor 1 portie

  • 80 gram spaghetti
  • handje diepvrieserwten
  • 2 eetlepels hummus
  • handje babyspinazie
  • sap van een halve citroen
  • scheutje olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de diepvrieserwten de laatste 5 minuten mee met de spaghetti.
  • Giet de pasta en erwten af en doe terug in de pan.
  • Voeg de hummus, spinazie, citroensap en olijfolie toe en roer goed door. De spinazie slinkt door de warmte van de pasta.
  • Breng op smaak met peper en zout en serveer.

Variatietips

  • Gebruik eens een pesto met een smaakje. Bijvoorbeeld met ras el hanout (Aldi) of een pittige hummus.
  • Voeg wat kleine broccoliroosjes toe voor nog meer groenten.
  • Voor een nog gezondere versie vervang je de spaghetti door courgetti: spaghetti van courgette.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer