Romige spaghetti met erwten en spinazie

Dit is echt zo’n recept voor wanneer je weinig tijd of zin hebt om te koken maar wel wat gezonds en lekkers op tafel wil zetten. De basis van de saus is een verrassend ingrediënt, deze supersnelle pasta is echt een aanrader!

De basis is hummus: dat maakt deze spaghetti zo romig! Ontzettend eenvoudig en zo smaakvol en je kunt er eindeloos mee variëren met verschillende groenten en soorten hummus.

Variatietips

  • Voeg ras el hanout toe tegelijk met de spinazie.
  • Gebruik eens hummus met een smaakje. Bijvoorbeeld een pittige hummus.
  • Voeg wat kleine broccoliroosjes toe voor nog meer groenten.
  • Voor een nog gezondere versie vervang je de spaghetti door courgetti: spaghetti van courgette.

Afdrukken

Romige spaghetti met erwten en spinazie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 1 persoon 1x

Ingrediënten

Scale
  • spaghetti voor 1 persoon
  • handje diepvrieserwten
  • 2 eetlepels hummus
  • handje spinazie
  • sap van een halve citroen
  • scheutje olijfolie
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de diepvrieserwten de laatste 5 minuten mee met de spaghetti.
  • Giet de pasta en erwten af en doe terug in de pan.
  • Voeg de hummus, spinazie, citroensap en olijfolie toe en roer goed door. De spinazie slinkt door de warmte van de pasta.
  • Breng op smaak met peper en zout en serveer.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star