Dadels á la Ferrero Rocher

Heerlijke gevulde dadels geïnspireerd op de bekende Ferrero Rocher. Laat je niet afschrikken door de rijstwafels, de smaak proef je niet terug maar ze zorgen wel voor luchtigheid en extra crunch.

Afdrukken

Dadels á la Ferrero Rocher

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 8 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 eetlepel vegan hazelnootpasta
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 8 medjool dadels
  • 75 gram hazelnoten
  • 2 rijstwafels
  • 200 gram vegan melkchocolade en een eetlepel kokosolie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en leg de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Zet ze voor een minuut of 5 in de oven.
  • Hou 16 hazelnoten apart en maal de rest in een hakmolen tot kleine stukjes.
  • Maal de rijstwafels fijn in een hakmolen tot kleine stukjes.
  • Meng de vegan hazelnootpasta met de tahin.
  • Snij de medjool dadels open en verwijder de pitten.
  • Doe twee hazelnoten in iedere medjool dadel en druk dicht.
  • Doop de dadels in het hazelnootpasta-tahin mengsel en wentel ze dan door de stukjes rijstwafels.
  • Leg ze op een bord of blik met bakpapier en zet een half uurtje in de vriezer.
  • Smelt de vegan chocolade met de kokosolie en roer de gemalen hazelnoot erdoor.
  • Haal de dadels uit de vriezer en doop ze met behulp van twee vorken in de chocolade en leg op een bord of blik met bakpapier en zet een kwartiertje in de koelkast tot de chocolade hard geworden is.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star