Afdrukken

Vegan sheperd’s pie

Ingrediënten

Scale
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 75 ml. warme plantaardige ongezoete melk, zoals havermelk
  • 25 gram plantaardige margarine
  • 75 gram vegan geraspte kaas, zoals Violife mozzarella
  • peper
  • zout
  • olie, om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 winterpeen, in kleine blokjes gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
  • 175 gram vegan gehakt
  • 1 eetlepel bloem
  • 150 ml. groentebouillon
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 400 gram linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 200 gram diepvrieserwten
  • eetlepel fijngehakte peterselie, optioneel

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken.
  • Zet een pan met water met een beetje zout er in op het vuur en doe de aardappelen er in, zorg dat ze net onder water staan.
  • Breng de aardappelen aan de kook en kook ze in 20 minuten gaar en giet de aardappelen af.
  • Verwarm de plantaardige melk.
  • Voeg een beetje plantaardige melk toe aan de aardappelen en stamp ze fijn, voeg beetje bij beetje de rest de plantaardige melk en de margarine toe.
  • Meng dan de geraspte vegan kaas er door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan.
  • Bak de ui en knoflook een paar minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de wortel, bleekselderij en vegan gehakt toe en bak een paar minuten mee, roer regelmatig door.
  • Bestrooi met de eetlepel bloem en roer goed door.
  • Giet de groentebouillon erbij en voeg de tijm, tomatenblokjes, linzen en diepvrieserwten er door en meng goed.
  • Laat een minuut of 5 zachtjes sudderen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vet een ovenschaal van ongeveer 29 cm. x 18 cm. zoals deze in en doe het mengsel er in.
  • Verdeel de puree er over en trek eventueel strepen met een vork.
  • Bak 30 – 35 minuten in de oven tot de aardappelpuree goudbruin kleurt.
  • Bestrooi naar smaak met fijngehakte peterselie.