Vegan Fast Food Friday #16: breakfast burrito
- Auteur: Suzanne
- Genoeg voor: 4 stuks 1x
- 4 tortilla wraps
- olie, om in te bakken
- 1 blok tofu naturel
- 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
- 1/4 theelepel kala namak, zie notities
- 300 gram bakaardappeltjes
- 100 gram spinazie
- 2 tomaten, in blokjes gesneden
- 1 vegan braadworst zoals die van Garden Gourmet, verkrijgbaar bij AH, in kleine stukjes
- vegan geraspte kaas, zoals Violife (AH) of Nature & Moi (sommige PLUS filialen)
- Laat het blok tofu uitlekken en verkruimel het boven een kom.
- Meng de kurkuma en kala namak erdoor.
- Verhit wat olie in een hapjespan of wok en bak de aardappelblokjes voor een paar minuten.
- Voeg de tofu en stukjes vegan braadworst toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de spinazie toe en verwarm mee tot de spinazie geslonken is.
- Voeg de blokjes tomaat als laatste toe en verwarm een minuutje mee.
- Verwarm de tortilla wraps zoals aangegeven op de verpakking.
- Verdeel wat het mengsel over de tortilla’s en vouw ze dicht, snij eventueel doormidden en serveer.
Notities
- Kala namak, ook wel zwart zout genoemd, geeft gerechten de typische geur en smaak van ei. Lees er hier meer over!