Afdrukken

Vegan Fast Food Friday #16: breakfast burrito

Ingrediënten

Scale
  • 4 tortilla wraps
  • olie, om in te bakken
  • 1 blok tofu naturel
  • 1 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1/4 theelepel kala namak, zie notities
  • 300 gram bakaardappeltjes
  • 100 gram spinazie
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 1 vegan braadworst zoals die van Garden Gourmet, verkrijgbaar bij AH, in kleine stukjes
  • vegan geraspte kaas, zoals Violife (AH) of Nature & Moi (sommige PLUS filialen)

Bereidingswijze

  • Laat het blok tofu uitlekken en verkruimel het boven een kom.
  • Meng de kurkuma en kala namak erdoor.
  • Verhit wat olie in een hapjespan of wok en bak de aardappelblokjes voor een paar minuten.
  • Voeg de tofu en stukjes vegan braadworst toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de spinazie toe en verwarm mee tot de spinazie geslonken is.
  • Voeg de blokjes tomaat als laatste toe en verwarm een minuutje mee.
  • Verwarm de tortilla wraps zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verdeel wat het mengsel over de tortilla’s en vouw ze dicht, snij eventueel doormidden en serveer.

Notities

  • Kala namak, ook wel zwart zout genoemd, geeft gerechten de typische geur en smaak van ei. Lees er hier meer over!